Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Головні тонкощі риболовлі на човні
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні тонкощі риболовлі на човні

Якщо вперше вибрався рибалити на човні, то візьми до уваги ряд важливих правил

21 квітня 2020, 17:27 comments2805
Поділіться публікацією:
Головні тонкощі риболовлі на човні

Любителі порибалити діляться на дві категорії: тих, хто ловить рибу з берега і тих, хто використовує для цього човен. Човен дає рибалці ряд важливих переваг. У нього з'являється можливість ловити більш велику і глибоководну рибу. Але не достатньо просто сісти в човен і поспішати на зустріч своїй удачі. Необхідні і деякі знання про цей різновид риболовлі. Ми з задоволенням дамо тобі кілька корисних порад.

У вітряну погоду

При сильному вітрі і великих хвилях розташовуйте човен так, щоб його ніс стояв проти вітру. Тоді вплив на борт зменшиться, і ймовірність перекидання човна знизиться. При сильній хитавиці взагалі не варто затримуватися на водоймі. Потрібно відразу вирушати до берега.

Повний порядок

При риболовлі з човна важливо правильно розпорядитися наявним в ньому простором. Не розкидайте снасті і ящики з інвентарем під ногами — ви можете випадково спіткнутися і впасти у воду. Нехай все лежить на своїх місцях і не ускладнює ваші пересування по човну.

На надувному човні

Якщо у вас надувний човен, ні в якому разі не запливайте на ділянки водойми з корчами. Наткнувшись на гостру і міцну гілку, човен може в прямому сенсі лопнути. До речі, те ж саме може статися і в сильну спеку, якщо човен сильно накачаний. Тиск зсередини при нагріві повітря наростає, і гума може не витримати. Влітку час від часу перевіряйте камеру, натиснувши на неї рукою. Якщо вона надмірно тверда, злегка спустіть повітря. Робити це краще недалеко від берега.

Якщо човен почав протікати

Найбільш неприємна ситуація — коли човен раптово починає протікати. У цьому випадку не варто намагатися затулити його, доки ви знаходитесь на водоймі. Так ви лише погіршить проблему і можете затопити своє судно. Потрібно відразу ж гребти до берега або хоча б до мілини. Добре, якщо ви у човні не один. Тоді ваш товариш може гребти, а ви черпати воду.

Тепер твоя рибаловля на борту човна буде мати більше шансів на успіх. Також видання "Коментарі" розповість про три кращих спінінги для новачків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!