Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Три найбожевільніших способи наловити риби
commentss НОВИНИ Всі новини

Три найбожевільніших способи наловити риби

Навіть луки і списи вже виглядають не так унікально, коли мова йде про різновиди риболовлі

23 квітня 2020, 12:45 comments3074
Поділіться публікацією:
Три найбожевільніших способи наловити риби

Рибу ловлять за допомогою вудки або сіток. Це найпоширеніший метод. Є також і віртуози, які не проти спробувати щастя з луком або списом у руці. А дехто освоїв ловлю руками. Але цим велика кількість способів наловити риби не обмежується. Людська фантазія безмежна і в різних куточках світу активно використовуються самі неймовірні різновиди рибної ловлі.

Сьогодні ти дізнаєшся про найфантастичніших з них.

На жердинах

Досить старовинним і практично забутим способом риболовлі є ловля з жердин. Жителі Африки далеко від берега встромляли в воду заточені держаки, на які вони залізали і починали ловити рибу. Ловили вони за допомогою звичайних вудок, проте ніколи не використовували наживку. Для того щоб зловити рибу, рибалці треба було вичекати момент, коли рибина буде пропливати над "голим" гачком і зробити підсічку.

За допомогою птахів

Досить цікавий спосіб лову раніше був популярний у Китаї. Там жителі приручали головного ворога морських рибалок – баклана. Спеціально навчений птах під час риболовлі знаходив невелику рибу, виловлювала її і приносив своєму господареві. Для того щоб птах не з'їв спійману рибу, на її шию одягали спеціальне кільце. Сьогодні такий спосіб лову практично не практикується, оскільки потрібно багато часу на навчання баклана, та й сам "мисливець" не завжди може прилетіти з уловом.

За допомогою риб-прилипал

Жителі острова Мадагаскар помітили, що риби-прилипали практично "намертво" кріпляться до великих особин і супроводжують їх протягом усього свого життя. Пізніше люди почали виловлювати риб-прилипал, однак не для того, щоб вживати їх у їжу, а для того, щоб пізніше вирушати з ними на риболовлю. Навіть самий великий і сильний хижак практично ніколи не зможе позбутися настирливої рибки.

Подумай, може тобі варто навчитися ловити рибу яким небудь з цих способів. Уяви, як здивуються друзі! Також видання "Коментарі" дасть кілька порад тим, хто хоче зайнятися фотополюванням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!