Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Собаки для полювання на пернатих: три кращих породи
commentss НОВИНИ Всі новини

Собаки для полювання на пернатих: три кращих породи

Ці собаки покажуть, де зачаїлися птахи або змусять їх злетіти

24 квітня 2020, 11:50 comments8909
Поділіться публікацією:
Собаки для полювання на пернатих: три кращих породи

Собака друг людини. А для мисливців вона є ще й вірним помічником, який допоможе переслідувати здобич, а також принесе до ніг господаря переможеного звіра. Полювання буває різне — на швидких звірів, на хижаків, на птахів. І для кожної з них найбільш придатні окремі породи собак. Сьогодні ми поговоримо про те, які собаки найбільше вам підійдуть під час полювання на птахів.

Ірландський сетер

kqUQWs0Fpj2hqCpVqYord2lUz.jpg

Цей пес займає третє місце. Він виведений в Ірландії і повністю сформований у середині XIX-го століття. І хоча спершу цей собака важко піддавався дресируванню, зрештою, кінологи змогли створити більш досконалих і більш слухняних сеттерів, яких ми бачимо сьогодні. Переваги: розум, сміливість, послух, здатність до сприйняття знань. Потребують постійного руху, прогулянок, і хоча догляд за ними не складний, шерсть вимагає постійної уваги, на відміну від короткошерстих порід.

Курцхаар

m0G0QPVtnVu2BKXe2zDS0lEKB.jpg

Є срібним призером нашого рейтингу. Цей німецький короткошерстий є родичем англійця-пойнтера і собак, які використовувалися для полювання на птахів з сітями в Середземноморських країнах. На формування породи також наклали відбиток і французькі, іспанські і фландрийские лягаві, так як саме через ці країни пойнтер потрапив до Німеччини. Переваги: стрункість і худорлявість, генетична пристосованість до рушничним пострілів, здатність служити навіть у похилому віці, відмінні показники при полюванні в полі. За рахунок завидних умінь в плавання, здатності брати слід крові і розвиненого охоронного інстинкту, курцхаар став найбільш популярним мисливцем в Європі. Хоча розпестити його – простіше нікуди.

Пойнтер

JRWQfEuEXmmfOcFk5PMpFxmfH.jpg

Займає почесне перше місце. Гладкошерста собака, виведена в результаті послідовного схрещування іспанської лягавої з фоксхаундом, потім з бульдогом, сетером, і старофранцузским браком. Початок створення пойнтера випало ще на XVIII-го століття, однак остаточно порода сформувалася лише до 80-го року минулого століття. Переваги: стрункість, витонченість, могутність, відмінне чуття, широкий пошук, міцна стійка. За психологічними характеристиками порода відрізняється флегматизмом, але варто їй трохи збудитися (особливо при полюванні), як вона перетворюється в ядерну бомбу.

Ці собаки більше будь-яких інших підійдуть, якщо ти вирішив пополювати на птахів. Іншим разом ми неодмінно розповімо тобі, яких собак краще використовувати для полювання на інших звірів. Також видання "Коментарі" розповість, як розпочати кар'єру фотомисливця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!