Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Три кращих породи собак для полювання на дрібного звіра
commentss НОВИНИ Всі новини

Три кращих породи собак для полювання на дрібного звіра

Ці собаки зуміють вистежити мешканців навіть найглибших нір

13 травня 2020, 12:37 comments6761
Поділіться публікацією:
Три кращих породи собак для полювання на дрібного звіра

Правильно підібрати собаку на полювання — це вкрай важливо. У цьому випадку все залежить в першу чергу від того, на якого звіра ви плануєте полювати. При полюванні на птаха тобі знадобляться одні породи собак, при полюванні на великого звіра — інші. Ми ж сьогодні поговоримо про те, які собаки найбільше підійдуть тобі, якщо ти зібрався пополювати на невеликого і норного звіра.

Шотландський тер'єр

k7q6QyTSJEKe5eGtDHnVsiyIe.jpg

У Шотландії існує безліч порід тер'єрів, але саме ця отримала назву "шотландської" завдяки капітану Р. Муррею і С. Е. Ширлі, які працювали над вдосконаленням породи. Спрямований розвиток породи ведеться з початку XIX століття, а стандарт був прийнятий у 1883-му році. Переваги: неповторний шарм, жвавість, витривалість, наполегливість, гордість, потреба в любові господарів, потужні зуби та шия. До того ж, "шотландці" відмінно переносять міські умови, однак, потребують постійних фізичних навантаженнях і дуже схильні до раку.

Фокстер'єр

7MIoA9mszBZwDZhBk3_a6lFna.jpg

Вперше про цих псів згадали римляни в 55-му році до н. е., прибувши з завойовницькою місією на Британські острови. Офіційно ж порода була заснована набагато пізніше, в 1570-му році, після чого її поліпшували схрещуванням з таксою, англійською хаундом і фоксхаундом. Переваги: фізична сила, безстрашність, легкість в навчанні, мовчазність, рухливість, лютість у переслідуванні.

Такса

30esGl9tNznYed1Hjg8oSJNON.png

З німецької назва породи перекладається як "борсучий собака" і саме на борсуках та інших норних спеціалізується ця коротконога милота, що стала символом Німеччини. І хоча схожих на такс собак малювали ще в Давньому Єгипті, в Європі розведення породи почалося в XVI-му столітті, саме в Південній Німеччині. Переваги: розумна, незалежна собака, що володіє почуттям власної гідності і почуттям гумору, смілива, агресивна до звіра, недовірлива до сторонніх.

Ці породи собак стануть твоїми кращими супутниками при полюванні на невеликих звірів. Також видання "Коментарі" розповість, які собаки найбільше підійдуть при полюванні на пернатих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!