Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Топ-5 неймовірних фактів про рибу
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 неймовірних фактів про рибу

Цими знаннями ти зможеш похвалитися під час посиденьок біля багаття

28 травня 2020, 11:58 comments3371
Поділіться публікацією:
Топ-5 неймовірних фактів про рибу

Чоловіки, які ходять на риболовлю, як правило багато знають про рибу. Але ці знання часто обмежуються лише тими межами, в яких вони "орудують". Наприклад, хтось знає все про озерну або річкову рибу, а хтось є великим спецом по мешканцям морських і океанських глибин. Зрозуміло, є і такі, які добре розбираються в будь-якій рибі. Але тим не менш, ми впевнені, що ці п'ять цікавих фактів про рибу будуть цікаві кожному з наших читачів.
Риби володіють пам'яттю
Жарт "пам'ять, як у риби" має реальне підгрунтя. Багато коропові, що зриваються з гачка, запам'ятовують дану подія і намагаються не потрапляти знову. Однак їх пам'яті вистачає до декількох місяців. Інші представники іхтіофауни запам'ятовують нападників-хижаків, після чого при зустрічі з ними починають тікати.
Астіанакс і небезпека
Представники даного виду не відрізняються особливою теплотою до своїх родичів. При появі хижака або іншої небезпеки вони здатні оглушати інших членів зграї, залишаючи їх на поталу. Це дозволяє їм швидко сховатися і зберегти собі життя.
Морський коник – риба
Так, незвичайну істоту, що живе у морях, також відносять до риб. Морський коник – єдиний представник класу, який плаває виключно у вертикальному положенні. Ще одна особливість стосується нересту. Виношують ікру самці, що саме по собі вважається дивним фактом.
Летючі риби
У момент небезпеки зграї летючих риб вистрибують з води на висоту до п'яти метрів. При попутному вітрі один стрибок може становити більш як 50 метрів. Допомагають летючій рибі в цьому розвинені плавці, що розкриваються як крила.
Фугу – небезпечний делікатес
Найпопулярніша риба в Японії містить у собі тетродотоксин – небезпечну отруту, мала доза якої здатна вбити до 500 осіб. Тим не менш, в одному лише місті Осака працює 80 000 кухарів, яким надана ліцензія на приготування риби. Фугу відносять до сімейства іглобрюх, яке мешкає в тропічних водах. Представники сімейства високо цінуються в кухні азіатських країн. Фугу по праву вважають найбільш отруйною рибою в світі. Тетродотоксин небезпечніше ціаніду в 1200 разів.
Навіть якщо ти не плануєш йти ловити саме цю рибу, ти зможеш блиснути своїми знаннями перед друзями. А це вже дуже навіть добре. Також видання "Коментарі" розповість п'ять цікавих фактів про лосося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!