Головна Новини Чоловік світлина П'ять цікавих фактів з історії фотографії
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять цікавих фактів з історії фотографії

Походження назви Kodak, фотоапарати на Місяці та інші цікаві факти

3 квітня 2020, 13:35 comments7175
Поділіться публікацією:
П'ять цікавих фактів з історії фотографії

Фотографії та фототехніка є на сьогоднішній день одними з головних чоловічих захоплень. У будь-якій країні можна побачити натовпи туристів з фотоапаратами останньої моделі, а соціальні сторінки наповнені фотографіями з різних куточків світу. Для більшої різноманітності ми розповімо вам про п'ять цікавих фактів з історії фотографії.

1. До настання цифрової епохи уряд США шпигував за СРСР за допомогою 20 супутників, які були оснащені камерами з дуже великими рулонами плівки. Їх довжина складала 96,5 кілометра. Після того, як рулон закінчувався, він викидався в атмосферу Землі за допомогою спеціальних капсул і опускався у води Тихого океану. За секретними плівками негайно вилітали літаки американських ВПС.

2. У 1990 році компанія Kodak використовувала колекційні іграшки, щоб захопити дітей своїми камерами і фотографією в цілому. Такі іграшки носили назву "колоркіни".

3. Засновник фірми Kodak Джордж Істмен, дуже любив літеру К. Подейкують, вважав її сильною і гострою. Звідси і назва компанії. До речі придумати її Істмену допомогла мати.

4. На Місяці знаходяться 12 фотоапаратів марки Hasselblad — кілька експедицій на супутник залишали їх на поверхні, щоб модуль міг взяти більший вантаж місячного грунту.

5. Історія фотокамер і зброї має багато спільного. У ранні дні фотографії деякі апарати робили на основі тих же механізмів, що і револьвери "Кольт". Та й дизайн фотокамер був частково запозичений у кулеметів того часу. Пізніше для отримання колодія стали використовувати піроксилін (речовина, що застосовується для створення бездимного пороху). Також у фотографії використовувалися такі речовини, як амілацетат, нітрогліцерин, ацетон.

Також видання "Комменатрии" розповість, як робити круті фотографії на мобільний телефон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!