Головна Новини Чоловік світлина Три найдорожчих фотографії в історії
commentss НОВИНИ Всі новини

Три найдорожчих фотографії в історії

Три фотографії, які принесли їх авторам мільйони доларів

25 травня 2020, 15:03 comments3866
Поділіться публікацією:
Три найдорожчих фотографії в історії

Гарні фотографії, як правило, не є настільки дорогими, як картини. Воно й не дивно. Все таки націлити фотоапарат в потрібному напрямку і натиснути кнопку дещо простіше, ніж намалювати картину своїми руками, за допомогою фарб і пензлів. Тим не менш, це не означає, що серед фотографій нема витворів мистецтва, до створення яких автори доклали зусилля і зробили їх такими, що виділяються на тлі багатьох інших, у тому числі і в плані ціни, яку готові за них заплатити. Сьогодні ми покажемо тобі три найдорожчих у світі фотографії.

1. "Фантом"

TCIy61HtcgurH2c0-tEs887u4.jpg

Автор: Пітер Ликом

Назва: "Фантом"

Вартість: $6.5 мільйона

Знімок "Фантом" був зроблений Ликомом в 1999 році під час подорожі до каньйону Антилопи, що в штаті Арізона. На даний момент це найдорожча фотографія в історії.

2. "Рейн-II"

aEuTFDoCTB9cpVY1Ese1tpIb3.jpg

Автор: Андреас Гурскі

Назва: "Рейн-II"

Вартість: $4.33 мільйона

Як ти вже, мабуть, зрозумів, Андреас Гурскі — головний постачальник задоволення для очей перфекціоністів. Він зробив цю фотографію у 1999 році і, крім річки Рейн, у кадр потрапили електростанція, перехожий і собака, яких він відретушував у фоторедакторі. Рішення виявилося правильним.

3. "№ 96"

zepl16YCMJgeuAlrVml6ZWhxy.jpg

Автор: Сінді Шерман

Назва: "№ 96"

Вартість: $3.89 мільйона

Про що думає героїня чергового автопортрета Сінді Шерман — неясно, але вона яскрава, життєрадісна. До речі, сама авторка стверджує, що на знімку вона намагалася "відобразити реалізацію незрілої жіночності через невинний образ юної симпатичної дівчинки".

Ось такі вони — найдорожчі фотографії в світі. Якщо бути чесним, не у всіх випадках зрозуміло, що в них такого унікального. Але раз фахівці оцінили — значить щось в цьому є. Також видання "Коментарі" розповість про п'ять найбільш раритетних фотоапаратів ХХ століття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!