Головна Новини Чоловік вино і напої Коли зрозумів, що досить: як кинути пити
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли зрозумів, що досить: як кинути пити

При вживанні алкоголю завжди треба знати міру, а можливо краще і взагалі викинути його зі свого життя.

5 серпня 2019, 11:55 comments2929
Поділіться публікацією:
Коли зрозумів, що досить: як кинути пити

Багатьом людям добре відомо, скільки шкоди завдає зловживання алкоголем. Однак не просто відшукати того, хто зміг повністю відмовитися від згубної звички і кинути пити міцні напої. Вплив оточуючих, що склалися класичні традиції — все це змушує людину регулярно вживати алкоголь.

Щорічно на душу населення вже припадає близько кількох десятків літрів спирту. Даний показник невпинно зростає, і ситуація стає неймовірно небезпечною. Адже за офіційними даними вживання більш восьми літрів спирту за рік призводить до абсолютного вимирання нації.

Як кинути пити

Вплив алкоголю на людство глобально. Він руйнує цілі сім’ї. Тому у людей часом виникає питання, як позбутися від алкозалежності? Способів, насправді, багато. Але кожен слід підбирати індивідуально. Сильній людині, випивають через особисті проблеми, кинути пити найпростіше. Він сам може заборонити собі вживання спиртного в будь-якому його прояві.

Але на сьогоднішній день сильні далеко не всі люди. Тому потрібно насамперед ізолюватися від згубно впливає компанії. В крайньому випадку — змінити місце проживання. Адже спокій, благополуччя сім’ї стоять таких жертв. Далі доцільно знайти тих, хто зміг побороти залежність або зовсім ніколи не був в полоні у спиртних напоїв. Спілкування з такими людьми стане особливою терапією і для постраждалої душі, і для покаліченого алкоголем тіла.

TdCZJOy98ElRZkRXG7uzi5beA.jpg

Чи є універсальний спосіб

Багато людей шукають універсальний спосіб, як позбутися від алкогольної залежності. Дружини втомилися від регулярного пияцтва мужів, і хотіли б отримати пораду, як позбавити людину настільки пагубної звички. На жаль, такого рецепта немає. Поки людина сама не усвідомлює, що вибір на користь алкоголю руйнує його життєдіяльність, ніхто не допоможе. Ні терапевтичні курси, ні гіпноз — з болота не витягне її ніщо і ніхто, поки людині подобається так жити.

П’яний чоловік — вже не той, ким був раніше. У ньому безнадійно замовкає голос розуму. Він дає волю лише тваринним інстинктам, в числі яких лють і жорстокість поряд з бажанням самоствердження шляхом граничного приниження тих, хто слабший.

Як визначити, що алкоголь стає небажаним супутником в житті? Показником цього можуть стати такі ознаки:

  • Відзначаються свят стає більше. Якщо раніше людина чекала лише Новий рік або день народження (свій, друзів, рідних), професійні заходи, то тепер привід для застілля шукається частіше.
  • Зміна кола спілкування. Раніше друзів вибирали за схожими інтересами. Тепер комфортніше проводити час з тим, хто підтримає бесіду за вживанням алкоголю.
  • Негативні риси характеру загострюються. Людина усвідомлює, що жити із колективом на роботі складно. З друзями і з сім’єю виникають часті конфлікти. Дратівливість, агресивність, нервозність стають нормою. Періодично проявляється депресія. Але все це пом’якшує прийом спиртного.
  • Втрата контролю заходи випитого. Раніше перестати пити було простіше, тепер внутрішній гальмо зовсім не працює.
  • Проблеми зі здоров’ям. Больові відчуття в правому підребер’ї, порушення ерекції, безсоння, тремтіння рук — все це наслідки вживання спиртного.
  • Усвідомлення проблеми. Розуміння того, що алкоголь заважає і роботі, і почуттям, і самореалізації. Формулювання проблеми — вже половина вирішення.

  • Aivoj4s5j1AkeXQk4cz7cORY1.jpg
  • Поради для відмови від алкозалежності

  • Якщо людина замислилася про відмову від спиртного, значить, втрачено не все. Слід відшукати оптимальний спосіб. Неможливо кинути пити, постійно спілкуючись в звичному колі. Деякий час протриматися можна, однак зрив рано чи пізно станеться. Можливо, це станеться через день, тиждень, а може, і місяць. Будь-які контакти з згубно впливає компанією слід припинити.

    Наступний крок — заповнити вільний час. Це можуть бути захоплюючі хобі. Причому неважливо — страйкбол, розведення рибок, екстремальні походи або полювання. Головне, щоб більше не було вільного часу, яке захочеться заповнювати пивом. Знаючи, як позбутися залежності від "пінного", можна і зовсім навчитися обходитися без алкоголю. Не багатьом відомо, що саме пиво найнебезпечніше для чоловіків. У ньому є і сивушні масла (причому, навіть в безалкогольному варіанті), а також естроген — жіночий гормон. Регулярне вживання пива призводить до в’ялості м’язів живота. Здатність до лідерства падає. При надмірному вживанні пива настає імпотенція.

    Важливо спілкуватися з людьми, які не тільки не п’ють міцні напої, а й не згадують про них у своїх розмовах. Тоді спокуса повернення до колишніх особливостям життєдіяльності вдасться мінімізувати. Так вийде зберегти і здоров’я, і ​​довголіття, і спокій в родині. Вченими доведено, що люди, періодично які зловживають алкоголем, живуть менше на 5-25 років, ніж ті, хто не вживає спиртних напоїв зовсім.

    З раннього дитинства важливо прищепити дитині відраза до нездорового способу життя. Це допоможе уникнути проблеми алкоголізму. Не можна вірити, що помірне споживання алкоголю нешкідливо. Будь-яка кількість алкоголю — зловживання. І кожен прийом спиртного — шкода для організму. Існує простий постулат, який гласить, що алкоголь — сильний наркотик. Люди, які планують завести дітей, повинні розуміти це. Всього один прийом спиртного збільшує ризик народити ослабленого або хворої дитини. Чоловікові, якщо він не може відмовитися від спиртного повністю, перед актом зачаття протягом трьох місяців не можна пити навіть пиво.

    Здоров’я людини — найцінніший дар, який отримують при народженні. Тільки від особливостей життєдіяльності залежить, чи буде воно міцним, чи збережеться. Не варто розмінювати здоров’я на швидкоплинне задоволення, отримане від алкогольних спокус. Ціна питання занадто велика.

    Як повідомляло видання "Коментарі", келих червоного вина може бути корисним.



    Читайте Comments.ua в Google News
    Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
    comments

    Обговорення

    comments

    Новини партнерів


    Новини

    ?>
    Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!