Головна Новини Чоловік вино і напої Вибираємо хороший віскі: п'ять головних правил
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибираємо хороший віскі: п'ять головних правил

При виборі віскі покладатися на удачу не варто

30 серпня 2019, 15:53 comments6313
Поділіться публікацією:
Вибираємо хороший віскі: п'ять головних правил

Віскі – напій з багатою історією, що пройшов свій довгий шлях і став дійсно аристократичним. Шанувальники віскі цінують його глибокий смак і ароматну міцність. Деколи підібрати підходящий віскі — нелегке завдання, проте це не проблема для тих, хто знає головні особливості та правила вибору напою.

Врахувати смакові особливості різних країн

ekGlbO4AVoQ0PlGxiw67iqhiA.jpg

Переважна частина віскі виробляється в 5 основних країнах: Шотландії, Ірландії, США, Канаді та Японії. Віскі виробництва інших країн, як правило, продаються на внутрішніх ринках. Це стосується німецького, французького, австрійського, австралійського, новозеландського і індійського віскі. Незважаючи на те, що у будь-якій винокурні є свої відмінні характеристики продукту, віскі кожної країни все ж має свої особливості.

Шотландський скотч – найпопулярніший віскі. Його особливість – відчутна міцність, запах диму і характерний присмак торфу.

Ірландський віскі люблять за його м'якість, шовковистість і ледве помітний аромат чорної смородини.

Американський віскі також вкрай популярний за свій незвичайний смак: він робиться, в основному, з кукурудзи (бурбон), хоча зустрічаються і пшеничні, житні та солодові варіанти.

Японський віскі відрізняється дуже високою якістю. Він створюється за шотландською технологією, але присмак диму в ньому не так сильно виражений.

Вибирати за способом виробництва

z1pmj8iZQl5oUgJopPq789wGw.jpg

У продажу ви можете знайти три типи віскі: солодовий, односолодовий і купажований. Найкращим вважається односолодовий, солодовий віскі має більш складний смак за рахунок способу приготування. Купажований віскі подобається не всім, при цьому у нього є свої шанувальники. Справа в тому, що купажований віскі виробляється завдяки змішуванню різних сортів віскі, тому у такого напою часто складно виділити індивідуальний смак і аромат. При цьому якісний купаж залишається одним з найдорожчих видів віскі.

Читати склад продукту

rsATfOwp2fy4Mv-iV_95pD2S8.jpg

Оскільки віскі – дуже популярний алкогольний напій, його часто підробляють. Щоб уникнути неприємних наслідків від неякісного алкоголю, завжди звертайте увагу на склад. До складу якісного віскі повинні входити кукурудза, ячмінь або ячмінний солод. Виключені харчові добавки, спирти, ароматизатори і віддушки.

Звертати увагу на колір і осад

viZmhMj0IiyqSGq5jKN2MmvY4.jpg

Колір хорошого віскі ніколи не буде просто коричневим – його відтінки повинні бути від золотисто-світлого до золотисто-темного. Осад можливий лише в разі, якщо напій не проходив холодну фільтрацію. Про це свідчить напис на пляшці "Non chill-filtered". При збовтуванні краплі хорошого віскі повинні повільно спускатися по стінці, а бульбашки повітря будуть великими і не зникнуть миттєво.

Не економити

1idljtq28DpkUmx_GrzbThTKW.jpg

Якісний віскі не може коштувати дешево вже за рахунок складної технології приготування. Але це не означає, що хороший віскі неодмінно повинен коштувати дуже дорого. Іноді престижні світові премії отримують віскі вартістю до 100 доларів.

Також видання "Коментарі" розповість, чи варто чоловікам вживати пиво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Андрей

9 серпня 2022, 13:43

Хороший виски с доставкой покупаю вот тут https://alcoshop24.com.ua/viski/

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!