Рубрики
МЕНЮ
Павел Зинченко
Щоб правильно оцінити напій і посилити враження від дегустації необхідно дотримуватися певних правил при виборі келиха і дегустації віскі. П'ють віскі з спеціальних фірмових склянок "тублерс" — низьких, з широким і товстим дном. Напій подають з льодом, розбавляють водою або содовою, але солодовий віскі все ж краще вживати в чистому вигляді. І ні в якому разі не слід випивати цей напій залпом, інакше не вдасться відчути пекучого і пряного післясмаку.
Налийте декілька крапель віскі в келих і довго вдихайте аромат, аби відчути всі його нотки, а потім вилийте вміст келиха і почекайте, поки він висохне. Якщо запах, залишається незмінним, то цей віскі високої якості, оскільки він володіє багатим і стійким спектром ароматів. Віскі слід пити при температурі від 18 до 20°С, якщо температура нижча, то аромат напою не відчується, а якщо вище, то відчуття алкоголю буде занадто сильним.
Перше і саме головне — це пам'ятати, що потрібно пити віскі, насолоджуючись. Перед тим, як зробити ковток, насолодіться запахом. Трошки покрутіть віскі в склянці (буквально пару секунд), а потім вдихніть неповторний аромат. Відсьорбніть трохи і потримайте віскі в роті, бо смак віскі — одна із складових частин насолоди. Адже в кожному ковтку ховається кілька різних смаків, тож відчуйте їх. Відчуйте, як цей смак обволікає ваш рот. Кожен ковток не схожий на попередній. Одні — як смаковий вибух, інші розкриваються тільки до того моменту, коли ви вже готові зробити ковток.
І ще одна порада: коли п'єте віскі, відірвіться від повсякденної метушні і просто насолоджуйтеся життям.
Також видання "Коментарі" розповість, як швидко вивести алкоголь з організму.
Новини партнерів
Новини