Головна Новини Чоловік вино і напої Які зміни очікують на організм у разі відмови від алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Які зміни очікують на організм у разі відмови від алкоголю

Позбутися звички часто випивати не так вже просто. Але ваш організм буде вдячний за докладені зусилля

13 листопада 2019, 14:26 comments8307
Поділіться публікацією:
Які зміни очікують на організм у разі відмови від алкоголю

Немає нічого поганого в тому, щоб трохи випити в колі друзів. Але іноді невдачі на роботі або сімейному житті можуть змусити вас потягнуться до зайвої пляшки. Іноді, звичка випивати на одинці з самим собою формується від самої звичайної нудьги.

Від цього треба терміново позбуватися. Як правило, подолати бажання випивати вечорами дуже не просто. Не соромтеся звертатися до лікаря або за підтримкою до близьких друзів або родичів. Не забувайте і про анонімні групи таких же борців з алкогольною залежністю.

А щоб краще вас мотивувати, ми розповімо, які позитивні зміни чекають на вас після відмови від споживання алкоголю.

Перші-другі добу

У цей період печінка працює активно. Вона розщеплює продукти розпаду алкоголю і виводить їх з крові. Поступово нормалізується артеріальний тиск, кількість глюкози в крові і температура. В цей час через зниження рівня гормонів радості у вас з'явиться бажання з'їсти щось солодке. Ви можете собі це дозволити, але бажано обмежиться фруктами.

Три дні

Якщо алкогольної залежності у вас немає і ви просто вирішили кинути пити, то приблизно з третього дня організм повертається в свій звичний режим роботи. Поступово почне проходити нервозність, дратівливість, нормалізується сон. У людей, які страждають від сильної алкогольної інтоксикації, можуть з'явитися такі симптоми, як головний біль і нудота.

BPAtsYfZVTrkq4LaPzFN0W7vH.jpg

Тиждень

Відчуття бадьорості та емоційного підйому прийдуть на зміну втомі і сонливості. Ви відчуєте прилив енергії, пройдуть набряки на обличчі. А тяга випити стане поступово слабшати. Не виключено, що саме в цей час ви будете міцні у своєму рішенні відмовитися від спиртного, оскільки повною мірою відчуєте, наскільки добре жити тверезим життям.

Місяць

Якщо ви протрималися протягом місяця і не випили, то ваша печінка повернеться в нормальний стан. А якщо у вас надмірна вага (що притаманно випиваючим людям), то дуже ймовірно, що ви схуднете на 5-6 кілограмів. До того ж нормалізується робота серцево-судинної системи і легень. Сексуальний потяг повернеться, а задишка зникне.

Рік

За умови, що протягом року ви не торкалися до спиртного, всі функції вашого організму відновляться. Зрозуміло, ступінь їх відновлення буде залежати від попереднього стажу вживання алкоголю. Якщо у людини не було тривалих і численних запоїв, то вона досить швидко повернеться у здорове русло. В інших випадках може знадобитися медичний супровід, реабілітаційні та лікувальні заходи.

Головне, що ви повинні пам'ятати — рішення відмовитися від алкоголю приведе вас в кінцевому рахунку до здорового і веселого життя. А видання "Коментарі" дасть вам кілька порад, як кинути пити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!