Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах: кілька головних правил

Кілька порад, які допоможуть приготувати глінтвейн в домашніх умовах і подарують затишну новорічну атмосферу

Починає холодати. Крім очевидних недоліків цього явища, є одна хороша новина - настав час глінтвейну. На центральних вулицях багатьох міст відкриваються різдвяні ярмарки, в наметах яких можна придбати цей зігріваючий напій.

Ну а тим, хто не любить великого скупчення народу, ми розповімо, як приготувати глінтвейн в домашніх умовах.

В першу чергу, вино для глінтвейну має бути сухе або напівсухе. Бажано недороге, відомого бренду, не менше 7 % вмісту алкоголю, молоде, без яскраво виражених нот в ароматі. Зазвичай для приготування глінтвейну використовують столові вина, які містять 9-14 % алкоголю. Для недорогого вина є негласне правило: чим молодше, тим смачніше.

Яке вино використовувати для глінтвейну - червоне або біле - залежить від вашого смаку. Класичний рецепт передбачає використання червоного вина, в якому міститься багато танінів. Смак виходить густий, терпкий, в'яжучий. У глінтвейну з білого вина смак свіжий і легкий.

Для приготування глінтвейну існує одне непорушне правило. При нагріванні вино ні в якому разі не можна доводити до кипіння. Інакше алкоголь вина просто випарується, смак зіпсується, а ефірні масла втратять свою цілющу силу.

про кілька веселих алкогольних ігор.