Головна Новини Чоловік вино і напої Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах: кілька головних правил
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах: кілька головних правил

Кілька порад, які допоможуть приготувати глінтвейн в домашніх умовах і подарують затишну новорічну атмосферу

28 листопада 2019, 13:57 comments7074
Поділіться публікацією:
Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах: кілька головних правил

Починає холодати. Крім очевидних недоліків цього явища, є одна хороша новина — настав час глінтвейну. На центральних вулицях багатьох міст відкриваються різдвяні ярмарки, в наметах яких можна придбати цей зігріваючий напій.

Ну а тим, хто не любить великого скупчення народу, ми розповімо, як приготувати глінтвейн в домашніх умовах.

В першу чергу, вино для глінтвейну має бути сухе або напівсухе. Бажано недороге, відомого бренду, не менше 7 % вмісту алкоголю, молоде, без яскраво виражених нот в ароматі. Зазвичай для приготування глінтвейну використовують столові вина, які містять 9-14 % алкоголю. Для недорогого вина є негласне правило: чим молодше, тим смачніше.

Яке вино використовувати для глінтвейну — червоне або біле — залежить від вашого смаку. Класичний рецепт передбачає використання червоного вина, в якому міститься багато танінів. Смак виходить густий, терпкий, в'яжучий. У глінтвейну з білого вина смак свіжий і легкий.

Для приготування глінтвейну існує одне непорушне правило. При нагріванні вино ні в якому разі не можна доводити до кипіння. Інакше алкоголь вина просто випарується, смак зіпсується, а ефірні масла втратять свою цілющу силу.

nvWMUl2J95tslYGUWUpGlDB5C.jpg

Тому у вино потрібно додати спеції і фрукти за смаком, поставити на вогонь і нагрівати до температури не вище 70-80 градусів. Потім щільно закрити кришкою і дати настоятися хвилин на п'ятнадцять.

Перед подачею напій можна процідити, щоб позбутися від дрібної суспензії. Подають глінтвейн в спеціальних келихах з ручками або кружках. Пити варто відразу після приготування, поки напій дуже гарячий.

І ще одна рекомендація — глінтвейн самодостатній. Немає необхідності чимось його закушувати. Але це справа смаку. Не буде великим порушенням поєднати вживання глінтвейну з гарною вечерею. А тим, хто хоче провести свята з розмахом, видання "Коментарі" розповість, про кілька веселих алкогольних ігор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!