Головна Новини Чоловік вино і напої Як не переборщити з алкоголем на Новий рік: кілька порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не переборщити з алкоголем на Новий рік: кілька порад

П'ять порад, які допоможуть першого січня уникнути боротьби з похміллям

30 грудня 2019, 14:35 comments2913
Поділіться публікацією:
Як не переборщити з алкоголем на Новий рік: кілька порад

Новий рік вже скоро вступить у свої законні права. А разом з ним і святкові застілля, гучні тости, зігріваючий глінтвейн. В Україні прийнято зустрічати Новий рік з розмахом. Або вдома у великій компанії, або на центральних вулицях міст, або просто всю ніч їздити по гостях з подарунками і поздоавлениями. Всі варіанти святкування Нового року передбачають масштабне вживання алкоголю.

Саме тому ми пропонуємо вашій увазі кілька порад, які допоможуть першого січня уникнути відчайдушної боротьби з похміллям.

Що пити на Новий рік?

Зупиніть свій вибір на легких напоях. Найбільш безпечним для новорічного свята лікарі вважають біле сухе вино. Саме цей напій є найменшим навантаженням для печінки. Хоча червоне і містить поліфеноли, але і вони шкідливі для організму у великій кількості. Краще всього вибирати алкоголь, який буде простим за складом. Зверніть увагу, що чим прозоріший напій, тим менше він токсичний.

8FG-xWZN5pLMhpGRxijOO7Zw1.jpg

Правильний настрій

Як підказує практика, найбільше напиваються ті, хто запиває стрес алкоголем і просто хоче забутися. Це абсолютно неправильно. У Новорічну ніч на першому місці має бути приємне спілкування з друзями. І смачна трапеза. За статистикою менше всього напиваються жителі Італії, Іспанії та Франції, що дивно, адже в цих країнах вино – цілий культ. Це пояснюється саме прагненням представників цих народів віддавати перевагу смачній їжі, а не достатку хмільних напоїв.

Придумайте конкурси

Активності в новорічну ніч – це відмінна ідея. Вона допоможе весело і без особливих казусів розтратити ту енергію, яка виникає під впливом алкогольних напоїв. Крім того розваги посприяють перервам між прийомом алкоголю.

Слідкуйте за кількістю випитого

Якщо протягом короткого часу ви випили 100 грамів міцного алкоголю, слід зробити перерву на 30-40 хвилин. Лікарі пояснюють, що за цей час алкоголь плавно засвоюється, у зв'язку з чим мозок досягає піку сп'яніння.

lg0gj2lkbIm3g-Lt73psnXIHb.jpg

Узгодьте меню

Якщо ви все таки вирішили пити до втрати пульсу, то хоча б проконтролюйте, щоб на столі було багато м'яса і картоплі. Картопля в ідеалі повинна бути вареною. Крохмаль, що міститься в картоплі, сповільнює всмоктування алкоголю в кров, а також абсорбує продукти розпаду етилового спирту. Так можна сильно послабити нанесений алкоголем "удар" по здоров'ю.

Тепер ви підготовлені до веселої і безпечної зустрічі Нового року. Бажаємо вам веселих свят! І під завісу року, що минає, видання "Коментарі" розповість, як приготувати глінтвейн в домашніх умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!