Головна Новини Чоловік вино і напої Цікаві факти, які змусять вас полюбити сидр
commentss НОВИНИ Всі новини

Цікаві факти, які змусять вас полюбити сидр

Десять цікавих фактів про один з найпопулярніших європейських алкогольних напоїв

15 січня 2020, 15:10 comments11559
Поділіться публікацією:
Цікаві факти, які змусять вас полюбити сидр

Сидр є одним з найпопулярніших алкогольних напоїв в світі. Хоча він і поступається в популярності пиву, він має своє досить велике коло шанувальників. Цей напій підходить як для посиденьок з друзями, так і для романтичного побачення з коханою.

Сьогодні ми розповімо вам десять цікавих фактів про сидр, які допоможуть вам дізнатися про цей напій більше. А можливо, і приєднається до числа його шанувальників.

1. Більшість людей думають, що сидр — це яблучний напій. Дійсно, це найбільш популярний продукт для його виготовлення. Але буває і грушевий, і вишневий, і навіть гранатовий сидр. Зараз його можуть виготовити з будь-яких ягід.

2. На території Російської імперії, у тому числі і в Україні, сидр з'явився в 1890 році. Пили його тільки люди благородного походження, замінюючи сидром шампанське. При цьому вважалося, що той, хто вживає сидр, веде здоровий спосіб життя.

3. Іспанці часто використовують сидр в кулінарії. Наприклад, для приготування різних десертів і соусів.

3PX0xh7aYYidg-IdDgEKS3GIA.jpg

4. Сидр найбільш популярний серед французів, іспанців і австрійців. У середньому громадяни цих країн випивають 55 літрів в рік на людину.

5. В Іспанії регулярно проводять фестиваль в честь сидру. Фестиваль проходить щорічно в травні. Всі бажаючі можуть скуштувати сидру в будь-якій кількості.

6. Астурський сидр потрібно наливати в келих, а потім випивати одним великим ковтком.

7. На півночі Іспанії є традиція: першу бочку дозрілого сидру випивають з вигуком "Тсоткс!" після кожного келиха.

8. Сидр буде смачнішим, якщо правильно налити напій. Ідеально, якщо між склянкою і пляшкою буде невелику відстань, а сам сидр при цьому буде ніби битися об стінки келиха при наливанні.

LH9viusjWRBsVB8qTA2Vo3vqE.jpg

9. Зверніть увагу на кришку бочки, в якій витримується сидр. Там обов'язково присутній отвір, який необхідний для мийників. На цю посаду беруть тільки худих і невисоких людей, оскільки таким зручніше мити бочки вручну.

10. Зараз ніхто не заперечує того факту, що сидр — це французький напій. Тим не менш, напої на основі яблучного самогону існували і у багатьох інших народів.

Ми впевнені, що ознайомившись з цими особливостями сидру, ви неодмінно знайдете час, щоб якомога швидше спробувати і насолодитися його смаком. А видання "Коментарі" розповість, як приготувати глінтвейн в домашніх умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!