Головна Новини Чоловік вино і напої П'ять екзотичних напоїв з різних куточків світу
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять екзотичних напоїв з різних куточків світу

Екзотичні напої, які варто спробувати в першу чергу під час далеких заморських подорожей

23 січня 2020, 14:02 comments7005
Поділіться публікацією:
П'ять екзотичних напоїв з різних куточків світу

У багатьох любителів подорожувати є традиція — в кожній новій країні пробувати місцевий традиційний алкогольний напій. Звичайно, під час подорожі по Німеччині можна просто насолодитися місцевим пивом. Або вином, якщо мова йде про Францію. А туристи в Австрії неодмінно залишаться задоволені місцевим сидром.
Але що слід пити, якщо ви опинилися в екзотичних країнах Азії або Латинської Америки? Сьогодні ми допоможемо вам з цим розібратися.
Тонгба, Непал
vFFE1KJEx5ek1GxHk2rcOpQlv.jpg
Цей напій виготовляють з проса, а саме зерно кілька тижнів бродить. Тому любителям пива тонгба повинна смакувати. Спеціальну посудину з трубочкою наповнюють просом, наливають окріп і дають настоятися. Рекомендують пити через трубку, щоб в рот не потрапляли зерна, а коли чашка порожніє — долити ще окропу. Таку процедуру можна повторювати до тих пір, поки напій не втратить свій смак і не стане просто кип'яченою водою.
Синчикара, Еквадор
tTJsW-QtBrFJEpVmU2_YC4pY3.jpg
Справжня синчикара виготовляється лише в провінції Сукумбіос. По суті це бренді з тростини, в який додані місцеві рослини і кора дерев. Місцеві мешканці впевнені, що напій корисний для чоловічої сили і ним можна лікувати застуду. Втім, такі рекомендації стосуються будь-яких екзотичних страв і напоїв.
Мескаль, Мексика
LqQl4P45UQ8nk6wmcdfZr7XvX.jpg
Алкоголем з агави в Мексиці нікого не здивуєш, але один з його видів заслуговує окремої уваги. Мескаль проганяють через сире куряче м'ясо. Це нагадує священний ритуал, коли через підвішену тушку повільно проганяють напій над столом. Місцеві жителі стверджують, що так мескаль буде міцнішим.
Мамахуана, Домінікана
hjd_ReGO76G4nel0UcrReXcxk.jpg
Цей напій вражає своєю різноманітністю. Кожна родина має свій рецепт мамахуани. Але є один незмінний компонент — кора дерева. Все інше додають за бажанням: ром, вино, квіти, фрукти, спеції. Простіше кажучи, це унікальний коктейль на деревині.
Кава, Фіджі
Ll1d4evqC77e-k5BG5NIhBCxH.jpg
Нехай схожість з українським варіантом слова "кава" не вводить вас в оману. Цей напій робиться з п'янкого перцю, розтертого в порошок. Він викликає легку ейфорію і галюцинації, але звикання немає. Через ряд побічних ефектів, цей напій заборонений в деяких країнах.
Тепер ви знаєте про деякі екзотичні напої. Якщо ж країни, в яку ви зібралися, немає в списку, то обов'язково дізнайтеся про її головний національний напій перед поїздкою. Головне, набратися сміливості перед таким випробуванням. А видання "Коментарі" розповість, які страви краще всього подавати до гарного вина.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!