Головна Новини Чоловік вино і напої Пиво наших предків: три найдавніших рецепти
commentss НОВИНИ Всі новини

Пиво наших предків: три найдавніших рецепти

Три найдавніших рецепти пива з різних куточків світу

11 лютого 2020, 16:50 comments4820
Поділіться публікацією:
Пиво наших предків: три найдавніших рецепти

Одним з найдавніших алкогольних напоїв у світі є пиво. Його варили у всьому світі, використовуючи різні інгредієнти і добавки. Щоправда, всі ці напої можна назвати пивом вельми умовно, якщо орієнтуватися на сучасні стандарти.

Сьогодні ми поговоримо про три найбільш стародавніх рецептах пива в історії.

Пиво єгипетських фараонів

BNj2dGGtdA2NzSpr00_E2qPRc.jpeg

Жителі Давнього Єгипту варили пиво для фараонів. Це довели вчені, дослідивши залишки напою в глиняних посудинах, що були знайдені на території Єгипту. Виявляється, ще 4,5 тисячі років тому, воно скоріш нагадувало сучасне біле вино. Пиво древніх єгиптян не пінилось і було досить міцним.

До речі, багато сучасних пивоварів зацікавилися древнім напоєм і варять пиво за стародавнім рецептом. У Японії такий напій іменується "Пиво стародавньої імперії", а в Великій Британії – "Ель Тутанхамона".

Midas Touch: солодке пиво давніх греків

KGpHt24eS0mR7Ygj5X4l6fuJP.jpg

Американські вчені спромоглися дійти до реконструкції стародавніх рецептів. Наприклад, Патрік Макговерн вивчає залишки стародавніх алкогольних напоїв у знайдених ємностях. Потім він намагається відновити рецептуру їх виробництва. Для цього він навіть заснував власну пивоварню Dogfish Head Brewery.

Першим відтвореним алкогольним напоєм виробництва цієї пивоварні стало солодке сухе пиво Midas Touch. Його рецепт Макговерн запозичив із залишків у глечику, знайденого в гробниці стародавнього царя Мідаса, який помер в 700 році до нашої ери. Смак у давньогрецького пінного — унікальний, з незвичною солодкістю і делікатністю.

Chateau Jiahu

А найбільш старому рецепту відтвореного алкоголю цілих 9 тисяч років. Його інгредієнти були виявлені в китайському похованні, в честь якого отримали назву Chateau Jiahu. Судячи з усього, бурштинове вживали під час церемоній і обрядів, а виготовлялося воно з плодів глоду, рису, ячменю і меду.

Схоже, і в давні часи люди були не проти скоротати час за приємною бесідою з кухликом хорошого напою в руці. Що не кажи, цікаво було б скуштувати! Також видання "Коментарі" розповість про користь вина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!