Головна Новини Чоловік вино і напої Які напої подавали на борту сумно відомого "Титаніка"
commentss НОВИНИ Всі новини

Які напої подавали на борту сумно відомого "Титаніка"

Пасажири першого класу на борту знаменитого судна могли потішити себе вишуканими напоями

3 березня 2020, 17:33 comments4361
Поділіться публікацією:
Які напої подавали на борту сумно відомого "Титаніка"

"Навіть Бог не зможе потопити цей корабель". Саме під цим гаслом виходив у своє перше й останнє плавання знаменитий пасажирський лайнер "Титанік". Судно затонуло в результаті зіткнення з айсбергом на п'ятий день свого плавання 15 квітня 1922 року. Його можна було сміливо назвати плавучим готелем — вісім палуб, спортивний зал, турецькі лазні, корт для сквошу, чотири ресторани, два бари і 416 кают першого класу.

Інтер'єр був розкішним — позолота, шовк, муранське скло. Такими ж розкішними можна назвати їжу і напої, які подавалися на кораблі. У розпорядженні вчених збереглося меню з "Титаніка". Справа в тому, що пасажири і члени команди забували меню в кишенях або відправляли в листах додому.

_SJQTH350wc8KBwb7ZqQBpf7k.jpg

Для першого класу нормою вважався обід з десяти страв. Він міг включати легкий суп, курча в кремовому соусі і устриці. До всього цього обов'язково подавався келих вина. У винний льох корабля завантажили близько тисячі пляшок шампанського і бордо. У барах і ресторанах перебували ще 850 пляшок.

Одним з найбільш популярних коктейлів на борту був Punch à la Romaine, який винайшов знаменитий французький шеф-кухар Жан Огюсто Ескофьє. Він представляв собою суміш рома, шампанського, лимонного і апельсинового соку, збитих білків і колотого льоду. Коктейль подавали як витверезний засіб між такими рясними прийомам їжі.

Як повідомляло видання "Коментарі", пивом з древнім інгредієнтом пригощають в Ізраїлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!