Рубрики
МЕНЮ
Павел Зинченко
"Навіть Бог не зможе потопити цей корабель". Саме під цим гаслом виходив у своє перше й останнє плавання знаменитий пасажирський лайнер "Титанік". Судно затонуло в результаті зіткнення з айсбергом на п'ятий день свого плавання 15 квітня 1922 року. Його можна було сміливо назвати плавучим готелем — вісім палуб, спортивний зал, турецькі лазні, корт для сквошу, чотири ресторани, два бари і 416 кают першого класу.
Інтер'єр був розкішним — позолота, шовк, муранське скло. Такими ж розкішними можна назвати їжу і напої, які подавалися на кораблі. У розпорядженні вчених збереглося меню з "Титаніка". Справа в тому, що пасажири і члени команди забували меню в кишенях або відправляли в листах додому.
Для першого класу нормою вважався обід з десяти страв. Він міг включати легкий суп, курча в кремовому соусі і устриці. До всього цього обов'язково подавався келих вина. У винний льох корабля завантажили близько тисячі пляшок шампанського і бордо. У барах і ресторанах перебували ще 850 пляшок.
Одним з найбільш популярних коктейлів на борту був Punch à la Romaine, який винайшов знаменитий французький шеф-кухар Жан Огюсто Ескофьє. Він представляв собою суміш рома, шампанського, лимонного і апельсинового соку, збитих білків і колотого льоду. Коктейль подавали як витверезний засіб між такими рясними прийомам їжі.
Як повідомляло видання "Коментарі", пивом з древнім інгредієнтом пригощають в Ізраїлі.
Новини партнерів
Новини