Головна Новини Чоловік вино і напої З якого келиха пиво п'ється швидше: цікаве спостереження
commentss НОВИНИ Всі новини

З якого келиха пиво п'ється швидше: цікаве спостереження

Форма пивного келиха відіграє таку ж важливу роль, як і його вміст

17 березня 2020, 17:33 comments10618
Поділіться публікацією:
З якого келиха пиво п'ється швидше: цікаве спостереження

Келих, з якого ви звикли вживати алкогольні напої, грає таку ж важливу роль, як і його аромат і інші фактори. Вчені з'ясували, що на 60% швидше пиво випивається з келихів з вигнутими стінками, тобто зі склянок конусоподібної форми.

Дослідники з авторитетного наукового журналу PLoS ONE взяли на себе сміливість перевірити цю теорію. Вони зібрали 159 добровольців, які стали дружно вливати в себе хмільні напої з різних келихів. Результатом цього експерименту стало неймовірне відкриття: пиво в келихах конусовидної форми випивалося протягом семи хвилин. Ті, хто випивав з тари з прямими стінками, закінчували свою справу зі спиртним за одинадцять хвилин.

Експерти вважають, що причина цього явища — складність адекватно оцінити обсяг посуду. Вони просили піддослідних прикидати на око, скільки пива було в їх келиху. При цьому вчені по різному його наповнювали. Найчастіше учасники експерименту давали невірну оцінку на тарі з конусоподібною формою.

Іншими словами, якщо хочеш напитися в лічені хвилини — пий пиво з кривих келихів. Або просто бери напій міцніше. Також видання "Коментарі" розповість як охолодити пиво за одну хвилину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!