Головна Новини Чоловік вино і напої Був навіть в СРСР: кілька цікавих фактів про віскі
commentss НОВИНИ Всі новини

Був навіть в СРСР: кілька цікавих фактів про віскі

Цікаві факти про віскі, якими можна блиснути під час посиденьок з друзями

24 березня 2020, 12:25 comments17262
Поділіться публікацією:
Був навіть в СРСР: кілька цікавих фактів про віскі

Віскі є одним з найбільш відомих і популярних алкогольних напоїв в світі. Коли дивишся фільми про "сухий закон" у США, то створюється відчуття, що нічого іншого в Америці і не пили. Впевнені, ти не проти почути кілька цікавих фактів про улюблений напій американських гангстерів і британських лордів.

Черчілль, Британія, і віскі у світі

Коли Велика Британія переживала нелегкі часи Другої Світової війни, Черчілль направив лист британському міністрові харчової промисловості, в якому наказав будь-якою ціною зберегти обсяги ячменю, який використовувався для виробництва віскі. Віскі є однією з п'яти основних статей експорту Великої Британії. Наприклад, у Франції продається за місяць більше віскі, ніж коньяку за цілий рік. У світі щосекунди купується більше тридцяти пляшок шотландського віскі. Це в два рази більше, ніж канадського, американського, японського та ірландського віскі, разом узятих.

Ліки, які витримують не менше 3-х років

Правила виробництва віскі дуже суворі. У 1915 році, наприклад, був законодавчо затверджений мінімальний термін витримки віскі в дерев'яних бочках – два роки. У 1916 році його збільшили до трьох років.

Шотландський "дрем"

У Шотландії порцію віскі називають dram (дрем). У барах дрем наливають так, щоб лише покрити дно келиха. Коли ж п'єш з друзями, потрібно самому визначати розмір свого "дрему". "Good dram" — це коли три пальці від денця.

Віскі в СРСР

В СРСР випускалася одна марка напою, який позиціонувався, як віскі. Він нагадував канадський віскі і називався "Віскі-73". Продукт вироблявся з ректифікованого спирту і ароматичних препаратів, який закуповувався в іноземних фірм. Пити його було вкрай важко, якщо взагалі можливо.

Ось такі цікаві факти про один з найпопулярніших алкогольних напоїв. Також видання "Коментарі" розповість, як ірландці відроджують старовинні традиції приготування віскі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!