Головна Новини Чоловік вино і напої Поєднати непоєднуване: як правильно пити вино з кавою
commentss НОВИНИ Всі новини

Поєднати непоєднуване: як правильно пити вино з кавою

Важко уявити собі вживання вина спільно з кавою, але є один хитрий спосіб

26 березня 2020, 14:27 comments6415
Поділіться публікацією:
Поєднати непоєднуване: як правильно пити вино з кавою

Чи можна уявити собі спільне вживання сухого червоного вина і кави? Навіть більшість досвідчених сомельє лише покрутять пальцем біля скроні. Тим не менш, існує оригінальний спосіб поєднати непоєднуване.

Багато людей обожнюють каву. Деякі не можуть уявити своє життя без цього підбадьорливого напою. На перший погляд, кава і сухі вина ніяк не можна об'єднати. Просто неможливо відчути тонкий букет і смак вина після чашки ароматного еспресо. Після кави можна насолодитися лише кріпленим солодким вином. Наприклад, портвейном, мадерою, марсалою, хересом олоросо. Ці напої здатні повернути рецепторам язика чутливість.

Але є один маленький секрет, про який нишком розповідають деякі професійні дегустатори. Він полягає в тому, що коли дегустуєш кращі сухі червоні вина, особливо якщо йдеться про витримане вино з Бордо, зроби паузу і пожуй зернятко кави середнього обжарювання. Після цього почекай рівно 60 секунд і зроби ковток вина. Ти відразу відчуєш багатство відтінків букету і смаку, які були недоступні для тебе перед "кавовою паузою". Вино відразу ж здасться більш насиченим і солодким.

Також видання "Коментарі" розповість, як вино може замінити тренування в спортзалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!