Рубрики
МЕНЮ
Павел Зинченко
Чи можна уявити собі спільне вживання сухого червоного вина і кави? Навіть більшість досвідчених сомельє лише покрутять пальцем біля скроні. Тим не менш, існує оригінальний спосіб поєднати непоєднуване.
Багато людей обожнюють каву. Деякі не можуть уявити своє життя без цього підбадьорливого напою. На перший погляд, кава і сухі вина ніяк не можна об'єднати. Просто неможливо відчути тонкий букет і смак вина після чашки ароматного еспресо. Після кави можна насолодитися лише кріпленим солодким вином. Наприклад, портвейном, мадерою, марсалою, хересом олоросо. Ці напої здатні повернути рецепторам язика чутливість.
Але є один маленький секрет, про який нишком розповідають деякі професійні дегустатори. Він полягає в тому, що коли дегустуєш кращі сухі червоні вина, особливо якщо йдеться про витримане вино з Бордо, зроби паузу і пожуй зернятко кави середнього обжарювання. Після цього почекай рівно 60 секунд і зроби ковток вина. Ти відразу відчуєш багатство відтінків букету і смаку, які були недоступні для тебе перед "кавовою паузою". Вино відразу ж здасться більш насиченим і солодким.
Також видання "Коментарі" розповість, як вино може замінити тренування в спортзалі.
Новини партнерів
Новини