Головна Новини Чоловік вино і напої Алкоголь сприяє креативному мисленню: нові висновки вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Алкоголь сприяє креативному мисленню: нові висновки вчених

Дослідження показали, що п'яні люди мислять більш креативно, ніж тверезі

8 квітня 2020, 14:34 comments5584
Поділіться публікацією:
Алкоголь сприяє креативному мисленню: нові висновки вчених

Алкоголь знижує самоконтроль і здатність швидко перескакувати з думки на думку. Саме завдяки цьому він допомагає приймати креативні рішення. До такого висновку экперементальным шляхом прийшли вчені з Університету Міссісіпі.

Учасниками експерименту стали двадцять чоловіків у віці 21-30 років. Вони пили горілку з соком журавлини, поки не досягли стану сп'яніння в 0,8 проміле. Після цього їм давали завдання на асоціації. Наприклад, у відповідь на слово “банкнота“ треба було поєднати слова “скласти“, “долар“, “заховати“. Ті, хто був п'яний, зумів впоратися з тестом краще і швидше, ніж група тверезих.

“Деякі знамениті письменники, художники та композитори стверджували, що спиртне допомагає їм творити. Ми мали намір перевірити, чи це правда. Якщо є необхідність в несподіваних підходах і креативних рішеннях, кілька келихів вина або коктейль з мартіні за ланчем будуть корисні“, — поділився дослідник Ендрю Ярош.

Тим не менш, вчені закликають не перестаратися з таким натхненням. Коли алкотестер показуватиме більше 0,8 проміле, творче мислення буде працювати менш ефективно, а через деякий час взагалі зійде нанівець. Також видання "Коментарі" розповість, з якого келиха пиво п'ється швидше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!