Одне іншому не заважає: наскільки сумісні тренування і алкоголь

Багато спортсменів люблять винагородити себе за зусилля кухликом пива або келихом вина

Багато спортсменів не бачать нічого поганого в тому, щоб поєднувати тренування і споживання алкогольних напоїв. Наприклад, багато людей люблять випивати після тренування, оскільки заслужили. Є навіть ті, хто "заряджається" для хоробрості перед тренуванням. Сьогодні ми поговоримо про те, наскільки такий стиль життя допустимий і чи варто взагалі поєднувати спорт і алкоголь чи все ж від чогось доведеться відмовитися.

Алкоголь перед тренуванням

Як відомо, сідати за кермо п'яним не можна. Це стосується і велотренажера. І будь-яких інших тренувань. Навантаження після прийняття алкоголю - це подвійний стрес для організму. До того ж таке тренування користі не принесе. Також після алкоголю порушується координація рухів і починається зневоднення, від якого організм буде відчувати недолік кисню.

Алкоголь після тренування

Повправлявся і вирішив перекинути кухлик? Не варто цього робити. Звичайно, тобі може здатися, що келих шкоди не принесе. Але тілу потрібно відновитися після тренування, а в разі втручання алкоголю організм не звикне до навантаження, що призведе до нульового ефекту від вправ.

Коли ж випити?

Якщо ти справді успішно поєднуєш тренування і вживання алкоголю, то дозволити собі келих вина або кухоль пива можна в дні, коли немає тренувань. Ну а тим, хто хоче схуднути, варто утриматися від алкоголю, адже навіть один келих може змусити спожити більше закусок. І пам'ятай, що все має бути в міру.

Поєднати вживання алкоголю і спорт цілком реально. Але завжди тримай руку на пульсі, щоб зайве вживання алкогольних напоїв не стало заважати досягненню спортивних результатів. Також видання "Коментарі" розповість, як не спитися під час пандемії.