Рубрики
МЕНЮ
Павел Зинченко
Змішувати алкогольні напої з яким небудь іншим пійлом любить багато хто. Хтось сподівається послабити ефект від впливу алкоголю, а хтось уявляє себе крутим і робить щось на зразок коктейлів. В більшості випадків це не тільки не корисно, але й може завдати шкоди людському організму. Саме тому ми розповімо тобі, з чим не можна змішувати алкогольні напої і до чого може привести невиконання цих рекомендацій.
Фруктові соки
Улюблений і заряджений вітаміном апельсиновий сік – джерело не тільки антиоксидантів, але і цукру: не менше 1,5 столової ложки на склянку (згідно USDoA). Та ж історія з гранатовим, журавлиним та іншими соками. Краще рішення – фреші або свіжі фрукти.
Сиропи
Та ж історія: ці напої – цукрова бомба для тебе. Передозування продуктом позначається на роботі серцево-судинної системи, вимиває кальцій з кісток. Вчені з американського центру Контролю і Профілактики захворювань встановили, що кожен 10-й американець 25% добових калорій отримує за рахунок добавок у вигляді цукру.
Тонік
Тонік — гірко-кислий безалкогольний газований напій. Часто використовується для приготування коктейлів, розведення випивки, особливо джина. Напій був винайдений для боротьби з малярією в Індії і Африці. В одній унції тоніка (~30 грамів напою) кілька грамів цукру. Це не так багато, як в вище наведених добавках. Але все одно зайві калорії тобі ні до чого.
Магазинні коктейлі
Наприклад, готова піна колада. Вона, як і решта вже готових міксыв, перевантажена цукром і різними інгредієнтами далеко не натурального походження. Згідно все тим же USDoA, всього 170 грамів напою міститься 500 калорій. У Магариті і Дайкірі – не менше.
Краще віддавай перевагу чистому і якісному алкоголю. І наша головна рекомендація — завжди знай міру. Також видання "Коментарі" розповість, чому алкоголь не варто вживати на пляжі.
Новини партнерів
Новини