Рубрики
МЕНЮ
Павел Зинченко
Вино є одним з найпопулярніших алкогольних напоїв. Його не соромно смакувати на одинці з самим собою довгим дощовим вечором. Воно також буде доречним під час посиденьок з близькими друзями. І звичайно ж, воно є незамінним атрибутом будь-якого романтичного вечора. За час свого існування вино обросло безліччю міфів, багато з яких вражають своєю безглуздістю. І сьогодні ми розповімо тобі про найголовніші з них.
Червоне вино не можна зберігати в холодильнику
В реалі деякі французькі вина (наприклад, з долини річки Луари — на етикетці так і буде написано: Val de Loire) прекрасні саме коли холодненькі. Тоді їх смак стає менш складним. І тоді таке вино чудово поєднується зі стравами на будь-який смак і колір.
Біле завжди тримай в холодильнику
Ні. Біле тримай в холодильнику тільки за пару годин до подачі — щоб трохи охололо. В іншому випадку постійні вібрації і недостатня вологість можуть убити всі принади смаку напою. Ідеальне місце зберігання вина — темна шафа (в ідеалі — винна). Там нехай твоє виноградне і живе.
Червоне вино не можна подавати до риби
Мовляв, червоне можна тільки з м'ясом. А ось і ні. З рибою просто шикарно поєднується червоне вино з винограду сорту піно нуар. Фішка в тому, що в цьому сорті порівняно небагато танінів (це речовини, що додають напою терпкий присмак). Вино піно нуар ні грама не заглушає смак риби, яким делікатним б він не був.
Щоб шампанське не выдыхалось, сунь в нього ложку
Міф, що передається від бабусь їх онукам вже не перше покоління. Абсолютно даремний трюк. Якщо не хочеш, щоб шампанське выдыхалось, закрий пляшку спеціальною пробкою-стопером (такі продаються у винних магазинах або цих ваших інтернетах). Ще один варіант не дати шампанському передчасно позбутися бульбашок — замотати горлечко харчовою плівкою.
Не чіпай вино, якщо не збираєшся пити його найближчим часом
Це один з міфів про правильне зберіганні вина. Правильно, щоб пляшка була в горизонтальному положенні, щоб не зсохнулася пробка. А коли таки зібрався пити вино, незадовго до бенкету постав пляшку у вертикальне положення — щоб осад зібрався на дні. У ньому міститься багато корисних речовин, але від нього вино гірчить.
Сподіваємося, ці цікаві факти про вино підвищать твою культуру пиття, а також допоможуть правильно вести себе по відношенню до цього напою. Також видання "Коментарі" розповість, як можна поєднати вживання вина і кави.
Новини партнерів
Новини