Головна Новини Чоловік вино і напої П'ять найдурніших міфів про вино
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять найдурніших міфів про вино

Міфи, які часто вводять в оману навіть найдосвідченіших любителів вина

13 травня 2020, 16:40 comments3071
Поділіться публікацією:
П'ять найдурніших міфів про вино

Вино є одним з найпопулярніших алкогольних напоїв. Його не соромно смакувати на одинці з самим собою довгим дощовим вечором. Воно також буде доречним під час посиденьок з близькими друзями. І звичайно ж, воно є незамінним атрибутом будь-якого романтичного вечора. За час свого існування вино обросло безліччю міфів, багато з яких вражають своєю безглуздістю. І сьогодні ми розповімо тобі про найголовніші з них.

Червоне вино не можна зберігати в холодильнику

В реалі деякі французькі вина (наприклад, з долини річки Луари — на етикетці так і буде написано: Val de Loire) прекрасні саме коли холодненькі. Тоді їх смак стає менш складним. І тоді таке вино чудово поєднується зі стравами на будь-який смак і колір.

Біле завжди тримай в холодильнику

Ні. Біле тримай в холодильнику тільки за пару годин до подачі — щоб трохи охололо. В іншому випадку постійні вібрації і недостатня вологість можуть убити всі принади смаку напою. Ідеальне місце зберігання вина — темна шафа (в ідеалі — винна). Там нехай твоє виноградне і живе.

Червоне вино не можна подавати до риби

Мовляв, червоне можна тільки з м'ясом. А ось і ні. З рибою просто шикарно поєднується червоне вино з винограду сорту піно нуар. Фішка в тому, що в цьому сорті порівняно небагато танінів (це речовини, що додають напою терпкий присмак). Вино піно нуар ні грама не заглушає смак риби, яким делікатним б він не був.

Щоб шампанське не выдыхалось, сунь в нього ложку

Міф, що передається від бабусь їх онукам вже не перше покоління. Абсолютно даремний трюк. Якщо не хочеш, щоб шампанське выдыхалось, закрий пляшку спеціальною пробкою-стопером (такі продаються у винних магазинах або цих ваших інтернетах). Ще один варіант не дати шампанському передчасно позбутися бульбашок — замотати горлечко харчовою плівкою.

Не чіпай вино, якщо не збираєшся пити його найближчим часом

Це один з міфів про правильне зберіганні вина. Правильно, щоб пляшка була в горизонтальному положенні, щоб не зсохнулася пробка. А коли таки зібрався пити вино, незадовго до бенкету постав пляшку у вертикальне положення — щоб осад зібрався на дні. У ньому міститься багато корисних речовин, але від нього вино гірчить.

Сподіваємося, ці цікаві факти про вино підвищать твою культуру пиття, а також допоможуть правильно вести себе по відношенню до цього напою. Також видання "Коментарі" розповість, як можна поєднати вживання вина і кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!