Три найнеймовірніших небилиці про пиво

Пиво оповите таємницями не тільки про пивний живіт

Коли мова йде про розвінчання міфів про пиво, то все зводиться до розмов про те, що насправді пиво корисно, а ніякого пивного живота в природі не існує. Все це звичайно важливо, але сьогодні ми поговоримо про декілька інших небилиць про хмільне, які неодмінно слід знати.

Від пива у мужиків ростуть груди

Так, у пиві є “жіночі“ гормони — естрогени. Але їх там такий мізер, що тобі потрібно випити 20 тонн хмільного, щоб ці “гени“ хоч якось вплинули на твій гормональний фон. 20 тонн — це половина залізничної цистерни, і випити їх потрібно за раз, і швидко, інакше жіночі гормони швидко розпадуться в твоєму чоловічому організмі.

Розливне пиво краще

Найпоширеніший привід так вважати — товстий шар піни, що утворюється на свіжо-налитому пиві з бочки. Як би не так: піна утворюється через великий тиск в пивному апараті. Сам же напій що в кезі, що в банці, що в пляшці — один і той же, наливається з однієї бочки.

Холодне пиво смачніше

Чим нижче температура пінного, тим складніше відчути його смак. Так що не треба охолоджувати пиво до критичної температури. Ідеальний варіант — 12-14 °С.

Тепер арсенал твоїх знань про пиво буде значно різноманітнішим. Також видання "Коментарі" розповість, чому не слід занадто захоплюватися пивом.