Головна Новини Чоловік яхта Найшвидші вітрильні яхти в світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Найшвидші вітрильні яхти в світі

Яхти, які здатні розвинути велику швидкість за допомогою одних лише вітрил

26 березня 2020, 11:41 comments7890
Поділіться публікацією:
Найшвидші вітрильні яхти в світі

Незважаючи на сучасний технологічний світ, вітрильні яхти досі користуються популярністю. Заможні любителі відпочивати на морі з задоволенням проводять час на борту своєї яхти або орендують їх у різних компаній. А багато любителів гострих відчуттів не проти влаштувати гонки на гоночних моделях вітрильних яхт.

Сьогодні ти дізнаєшся про вітрильні яхти, які підкорили водні простори завдяки своїй швидкості.

Comanche

HAxcLtN-BfEeTpGNHZ1DYwF1U.jpg

Найшвидша у світі класична вітрильна яхта. У 1998 році вона прийшла першою на знаменитій гонці Rolex Sydney to Habart. І це при тому, що під час змагання вона отримала значні пошкодження. За словами переможця Кубка Америки, шкіпера Спитхилла, який керував яхтою, максимальна швидкість, яку може розвинути Comanche становить 32 вузла (59,2 км/год).

Yellow Pages Endeavour (Macquarie Innovation)

uOAaWyAe1toOO4B-ofnQQT-jS.jpg

Одна з найбільш відомих яхт у світі. У 1993 році їй вдалося зробити щось неймовірне – протягом 500 метрів утримати швидкість 46,52 вузла (86,15 км/год). Нещодавно на зміну цьому човну прийшла дуже схожа, інноваційна Macquarie. Вона була побудована і використовується тією ж командою, але своїм успіхом вона зобов'язана саме Endeavour.

C Class

2XCXtqtGCaEMPgJdWvKk_ENUH.jpg

Вітрильник C Class часто люблячи називають "кішкою". Його розробляли аерокосмічні інженери і тому не дивно, що дане судно вміє підніматися над водою. У той же час вітрила "кішки" настільки високі, що дозволяють їй триматися на високих швидкостях навіть при мінімальному вітрі. Середня швидкість – 21 вузол (38,89 км/год).

Було б непогано хоч разок побувати за штурвалом таких яхт. Якщо у тебе є така можливість, то видання "Коментарі" порадить, який годинник підійде тобі під час плавання на яхті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!