Головна Новини Чоловік яхта Унікальні яхти, створені за мотивами військових кораблів
commentss НОВИНИ Всі новини

Унікальні яхти, створені за мотивами військових кораблів

Чотири суперяхти, творці яких надихалися стилем military

13 травня 2020, 14:57 comments4868
Поділіться публікацією:
Унікальні яхти, створені за мотивами військових кораблів

Потужні бойові кораблі завжди викликали захоплення широкої публіки. Їх міць, непереможність, здатність завдавати ударів по ворогам всіх мастей мало кого залишать байдужими. Не уникли військові кораблі і пильної уваги з боку конструкторів яхт, які були настільки натхненні військовими розробками, що створили власні цілком цивільні яхти в стилі military.

Суперяхта Excellence

a6zEAk1iPEZ68cTTafZ4TG1f0.jpg

Яхта Excellence зійшла зі стапелів верфі Abeking & Rasmussen. Судно схоже на сучасні американські есмінці, хоча творці вважають, що краще підійде порівняння з космічним кораблем. Довжина яхти – майже 80 м, тоннаж – 2 тис. т. Дизайн судна розробили в проектному бюро Winch Design.

Суперяхта Esquel

25o3nsIot1wcZOsgfZwQy4OfU.jpg

Яхта Esquel — нове дітище голландської компанії Oceanco. Вона в чомусь схожа на вже зарекомендовану на ринку SeaXplorer, творіння компанії Damen Shipyards. Але виглядає більш войовничо. Стометрове судно спроектував дизайнер Тимур Боска, який раніше створив відому яхту "Чорний лебідь". Esquel створена, щоб борознити моря за Полярним колом і обладнана дизель-електричним генератором. Ширина судна – 17,5 м, осадка – 4,3 м, максимальна швидкість – 16,5 вузли.

Суперяхта M7

5xg4oyti-PIZEW8rCTgspnfrU.jpg

Американський есмінець Zumwalt надихнув австрійську компанію Migaloo Private Submersible Yachts на створення підводної яхти M7. Судно довжиною 300 метрів може на швидкості 20 вузлів занурюватися на 400 метрів. Вартість цього дива суднобудівної думки – більше 2 млрд доларів. Покупця поки не знайшлося.

Суперяхта Guilty

2y-fD2d3maHcEc0rWWcy4Nlbk.jpg

Суперяхту Guilty створили художник Джеф Кунс і італійське КБ Ivana Porfiri. Надихалися вони кораблями епохи I Світової війни. Правда, сто років тому бойовий розпис використовувався не для маскування, а навпаки – щоб залякати противника. Яхту завдовжки 35 метрів побудували в 2008 році на верфі Cantieri Navali Rizzard. Її купив кіпрський бізнесмен Дакіс Жоанну.

Що не кажи, круті яхти. Головне щоб військово-морські сили різних країн не сплутати їх з противником і не відкрили вогонь. Не дуже добре вийде. Також видання "Коментарі" розповість про яхти, які були створені відомими автовиробниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!