Головна Новини Бізнес новини компаній Смілянський заявив про тисячі вакансій в "Укрпошті"
commentss НОВИНИ Всі новини

Смілянський заявив про тисячі вакансій в "Укрпошті"

Кадрова політика "Укрпошти" спрямована на заохочення активності співробітників

25 липня 2019, 14:48 comments3086
Поділіться публікацією:
Смілянський заявив про тисячі вакансій в "Укрпошті"

Голова підприємства "Укрпошта" Ігор Смілянський поскаржився на брак співробітників. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю виданню "Коментарі".

Керівник "Укрпошти" зазначив, що ринок праці глобальний і без підвищення зарплат не обійтися.

"От всі кажуть, що у нас сортувальники отримують мало. Так адже коли буде комп'ютеризована лінія, на одного сортувальника буде не 10 тис. посилок, а 30 тис. І він буде отримувати більше, набагато більше. Тоді ми зможемо його утримати, в іншому випадку він просто поїде в Польщу. Ринок-то глобальний. Тому тут не йде мова про скорочення. Ми повинні думати про те, де нам брати людей, коли у нас збільшаться обсяги", повідомив він.

Нововведення в кадровій політиці припали до душі не всім співробітникам. Смілянський виступив проти "зрівнялівки", що призвело до відтоку кадрів, які, за його словами, працювали заради трудової книжки.

"Ми ввели систему мотивації, яка кардинально змінила мислення працівників "Укрпошти". Справа в тому, що раніше всі отримували однакову зарплату, починаючи від сортування, закінчуючи працівниками відділень. Ми цей застарілий підхід прибрали, у нас тепер існує відрядна форма оплати праці, при якій люди отримують зарплату в залежності від кількості посилок. Тепер вони зацікавлені в тому, щоб посилок було більше, щоб мати можливість більше заробляти. Розумієте, коли всім все платять порівну, залишаються люди, які не хочуть працювати, не хочуть напружуватися", пояснив Смілянський.

У своєму інтерв'ю глава Укрпошти зазначив, що ще однією проблемою на ринку праці є витік кадрів.

"У мене крадуть співробітників. Ви уявляєте собі три роки тому фразу: "у "Укрпошти" вкрали айтішника"? Це було б смішно, тому що не було кого красти. А сьогодні у нас більше 200 розробників, вони інтегруються з міжнародними почтами світу. Це все затребувані і кваліфіковані фахівці. Чим більше буде посилок, тим більше людей потрібно", — резюмував він.

Про проблеми та перспективи "Укрпошти" можна прочитати в інтерв'ю Ігоря Смілянського виданню "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!