Призупинення переходу ЗСУ на нову систему харчування оскаржать у суді, - Міноборони

Рішення суду ставить під загрозу розвиток системи харчування військовослужбовців, яка була розроблена у відповідності зі стандартами НАТО.

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про призупинення дії наказу "Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних сил України (ЗСУ) на систему продовольчого забезпечення по застосуванню каталогу продуктів харчування у 2019 року №90 від 04.03.2019, оскаржать у суді. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

Як зазначається, рішення суду ставить під загрозу розвиток системи харчування військовослужбовців, яка була розроблена у відповідності зі стандартами НАТО передових країн світу. Також харчування за стандартами НАТО спрямоване на якісне продовольче забезпечення українських військовослужбовців.

"Призупинення тягне за собою стагнацію розвитку якості і рівня харчування особового складу, подальші можливості корупційних проявів у системі харчування ЗС України, повернення до застарілих та неефективних підходів продовольчого забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Крім цього додається, що Міністерство оборони України оскаржує постанову суду і надалі відстоюватиме інтереси Збройних Сил в судових інстанціях.

"Інтенсивний перехід на нову систему харчування за каталогом в 2018 році для ЗСУ дозволило збільшити набір продуктів з 30 до 400 одиниць та значно поліпшити рівень і якість харчування військовослужбовців. Станом на липень 2019 року, 50% військовослужбовців перейшли на нову систему харчування за каталогом. До кінця 2019 року планується перевести 100% особового складу", - пояснюють в Мінобороні.

Раніше, видання "Комментарии" вже повідомляло про те, що Міноборони спростувало заяви ДБР щодо неякісних бронежилетів.