Головна Новини Бізнес Агро "Вже скоро": у Кабміні анонсують відкриття ринку землі на наступному тижні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вже скоро": у Кабміні анонсують відкриття ринку землі на наступному тижні

Депутатам Верховної Ради залишилося розглянути понад 700 поправок до скандального законопроекту

10 березня 2020, 12:57 comments1801
Поділіться публікацією:
"Вже скоро": у Кабміні анонсують відкриття ринку землі на наступному тижні

Голосування за проект про відкриття ринку на сільськогосподарські землі, скоріш за все, пройде у Верховній Раді 19 або 20 березня. Про це передає видання "Громадське", посилаючись на радника Кабінету міністрів України з економічних питань Олексія Мушака.

"Депутатам залишилося розглянути 720 поправок до фінального голосування за земреформу. Враховуючи, що запам'ятовується останнє, то промови опозиції за цими правками будуть пафосні і довгі", — позначив Мушак.

Таким чином він припустив, що голосування за земельну реформу у другому читанні відбудеться або в другій половині дня в четвер, 19 березня, або вже в п'ятницю 20 березня.

"От і залишається 10 днів до прийняття законопроекту про відкриття продажу земель. Цей та наступний тиждень буде присвячений просуванню земельної свободи й опису можливостей і ризиків відкриття ринку землі", — уклав економічний радник.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про наслідування України східно-європейським державам щодо відкриття ринку землі. Так, у багатьох країнах Східної Європи відсутні обмеження для іноземних громадян на купівлю землі сільськогосподарського призначення, щоправда, це правило встановилося не відразу. Так, у сусідній Польщі громадяни ЄС отримали можливість купувати землю лише з 1 травня 2016 року, а в Румунії – після 7-річного мораторію, введеного в 2007 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!