Головна Новини Бізнес Агро Податок на землю: за що українці можуть не платити під час карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Податок на землю: за що українці можуть не платити під час карантину

У Державній податковій службі пояснили, що треба знати про плату за землю на час карантину

27 березня 2020, 15:58 comments4079
Поділіться публікацією:
Податок на землю: за що українці можуть не платити під час карантину

З 1 березня по 30 квітня українці можуть не сплачувати земельний податок на ділянки, що використовуються в господарській діяльності. Про цей та інші карантинні нюанси повідомила Державна податкова служба на своїй сторінці у Facebook.

Так, за період 1 березня – 30 квітня не нараховується плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що використовуються в господарській діяльності. Зазначається, що плата за землю не сплачується, якщо земля перебуває у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних осіб-підприємців або юридичних осіб, які використовують земельні ділянки у господарській діяльності.

Однак це нововведення не поширюється на фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності, а стосується лише ділянок, які використовуються у господарській діяльності.

У ДНС зауважили, що для зменшення податкових зобов’язань з плати за землю за березень-квітень юридичним особам необхідно подати уточнюючу податкову декларацію. Крім того, це мають зробити і приватні підприємці, у яких право на земельну ділянку оформлено на них як на суб’єктів підприємницької діяльності.

Раніше портал "Коментарі" розповів, у яких умовах працюють ринки на місцях під час карантину в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!