Головна Новини Бізнес Агро Стало відомо, якою буде середня ціна за гектар землі в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, якою буде середня ціна за гектар землі в Україні

У Мінекономіки України розповіли, яка ціна гектара землі прогнозується нині урядом

7 квітня 2020, 14:32 comments7544
Поділіться публікацією:
Стало відомо, якою буде середня ціна за гектар землі в Україні

Середня ціна сільськогосподарської землі в Україні після відкриття ринку землі становитиме не менше 40 тис. грн за га. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький "Главкому".

Повідомляється, що закон передбачає мінімальну межу — нормативно-грошова оцінка, яка становить 28 тис. грн за га. Тоді як середня ціна, за оцінками урядовців, становитиме від 40 тис. до 60 тис. грн за га.

За словами Висоцького, сильного впливу на ціну за га світова криза не матиме.

"Ми говоримо про сільськогосподарську землю, яка використовується для вирощування продуктів харчування. На продукти попит завжди буде, відповідно, прибутковість збережеться", — пояснив він.

Однак Висоцький додав, що вартість землі поступово зростає після запуску ринку. Так, вона залежить від ліберальності ринку. Але перший етап в Україні є досить консервативним, каже він, тому у перші 2,5 роки зростання ціни за гектар буде не значним. Тоді як після відкриття можливості купівлі для юросіб із 2024 року прогнозується у 2024-2029 роках подорожчання землі на 10-15% в рік.

Раніше "Коментарі" писали, що великі компанії та олігархи скуплять землю через підставних осіб. Про це заявив ексміністр економіки Милованов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!