Головна Новини Політика рада Великі компанії та олігархи скуплять землю через підставних осіб – ексміністр економіки Милованов
commentss НОВИНИ Всі новини

Великі компанії та олігархи скуплять землю через підставних осіб – ексміністр економіки Милованов

Ексміністр Тимофій Милованов порівняв прийнятий закон про ринок землі із ваучерною приватизацією в 90-х

31 березня 2020, 13:49 comments2880
Поділіться публікацією:
Великі компанії та олігархи скуплять землю через підставних осіб – ексміністр економіки Милованов

Прийнятий закон про землю ризикує повторити ваучерну приватизацію. Про це написав ексміністр економіки Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, захисники населення і противники розпродажу землі, які виступають за обмеження на продаж землі юридичним особам, досягнуть протилежного: "великі компанії та олігархи скуплять землю через підставних осіб". Тому, впевнений Милованов, слід дозволити купівлю землі фірмам і компаніям з самого початку ринку, з 2021, а не з 2024 року.

"Обмеження, які залишаються на ринку землі, роблять його обрізаним і неефективним. Перші три роки юридичні особи — компанії — не зможуть купувати землю. Але економіка побудована на компаніях", — зазначає ексміністр.

Разом із тим, виникає можливість для здійснення "сірих схем".

"Люди, які звикли до сірих схем і мають вільну готівку, зможуть скористатись новим ринком землі для накопичення великих обсягів землі. Так само як в 1990 певні групи людей захопили підприємства через ваучери, скупаючи їх за безцінь та використовуючи підставних осіб, — йдеться у дописі. — Цього разу землю можуть скупити через десятки чи сотні підставних осіб, кожна з яких придбає по 100 га. Ці схеми продовжать процес концентрації контролю над землею в Україні. А тому, що такі схеми не будуть використовуватись чесним бізнесом, на ринку буде обмежена конкуренція. Значить, сьогоднішні власники землі не отримають справедливу ціну і будуть знов обмануті. А громади отримають менше податків".

Виходом, на думку Милованова, є надати можливість юридичним особам брати участь в ринку землі одразу.

Нагадаємо, нардепи заблокували підписання закону про ринок землі, подавши у Раду 2 постанови.

Раніше "Коментарі" проаналізували проголосований Радою в ніч на 31 березня скандальний земельний закон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!