Головна Новини Бізнес Агро В Одеській області через посуху загинула третина посівів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одеській області через посуху загинула третина посівів

Аграрії Одеської області стурбовані тим, де брати гроші на наступну посівну і виплату паїв

15 травня 2020, 16:27 comments2166
Поділіться публікацією:
В Одеській області через посуху загинула третина посівів

У північній частині Одеської області через посуху загинуло близько 1/3 посівів, доля ще 1/3 залежить від того, чи пройдуть дощі в регіоні в найближчі два тижні і ще третина посівів дадуть урожай. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра економіки Тарас Висоцький.

Заступник міністра повідомив, що в 2020 році найгірша ситуація в Бессарабії – там вже загинули щонайменше 80% посівів, місцями це всі 100% посівів. При цьому пересіяти не вийде, так як в землі не достатньо вологи. Наступна посівна у регіоні відбудеться тільки в серпні, коли розпочнеться сівба озимих культур.

Тарас Висоцький розповів, що за попередніми оцінками, заактовано 30,5% втрат озимих культур в Одеській області, проте важливо, що це не вплине на загальну ситуацію по Україні – в нинішньому році аграрії розраховують зібрати 65-68 млн т зернових.

Раніше "Коментарі" писали, що наповнення дніпровських водосховищ становить 94%, що забезпечить населення та аграріїв необхідним кількістю прісної води для відповідних потреб, запевняють у Державному водному агентстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!