Головна Новини Бізнес бюджет Перерозподіл бюджету: Кабмін хоче обнулити місцеві вибори й урізати фінансування гуманітарного сектору
commentss НОВИНИ Всі новини

Перерозподіл бюджету: Кабмін хоче обнулити місцеві вибори й урізати фінансування гуманітарного сектору

Нардепи розповіли, які витрати планує урізати в держбюджеті уряд

26 березня 2020, 14:31 comments2564
Поділіться публікацією:
Перерозподіл бюджету: Кабмін хоче обнулити місцеві вибори й урізати фінансування гуманітарного сектору

Уряд вніс секвестр бюджету. Як повідомляють народні депутати в соцмережах, планують скорочення деяких видаткових статей.

Як написав у своєму Telegram-каналі "слуга народу" Олександр Дубинський, "місцеві вибори – всьо", "штаби можна не відкривати", опублікувавши відповідний документ.

picture

Тоді як нардеп від "Євросолідарності" Вікторія Сюмар повідомила на своїй сторінці в Facebook, що в Кабміні хочуть не просто збільшити дефіцит, а "практично в нуль" урізати всі витрати на культуру та субвенції регіонам. За словами Сюмар, "в уряді, здається, також вирішили скасувати місцеві вибори восени 2020, субвенцію на їх проведення теж зрізали в нуль, без жодного пояснення".

Колега Сюмар Олексій Гончаренко також опублікував ряд документів у своєму Telegram-каналі. За його даними, апарат Міністерства розвитку громад і територій України урізують на три чверті, на видатки та кредитування для Мінгромад залишать тільки 10%, а також урізують 7,5 млрд для Державного фонду регіонального розвитку, 2 млрд на соціально-економічний розвиток і 2,1 млрд на підтримку громад. Крім того, за словами нардепа, уряд вирішив забрати податок на паливо в розмірі 13,44%. За словами Гончаренка, витрати на Міністерство охорони здоров'я планують підвищити більш ніж 470 млн грн, апарат МОЗ має отримати додатково більше 541 млн грн, а місцеві бюджети можуть втратити субвенцію на розвиток системи екстреної медичної допомоги на 922 млн грн. Також у планах збільшити більш ніж на 19,6 млрд грн витрати на Пенсійний фонд.

Раніше "Коментарі" писали, що уряд планує скоротити держбюджету в цьому році внаслідок коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!