Головна Новини Бізнес бюджет Добавка до пенсії: Мінсоцполітики хоче доплачувати літнім громадянам по 500 грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Добавка до пенсії: Мінсоцполітики хоче доплачувати літнім громадянам по 500 грн

Доплати можуть отримати більше мільйона пенсіонерів

24 травня 2020, 10:08 comments4942
Поділіться публікацією:
Добавка до пенсії: Мінсоцполітики хоче доплачувати літнім громадянам по 500 грн

У Мінсоцполітики виступили з новою соціальною ініціативою, яка присвячена пенсіонерам. Так, більше мільйона громадян, яким виповнилося 75 років, кожен місяц зможуть отримувати додатково 500 грн. Про це заявила глава відомства Марина Лазебна.

"Ми розробили нові соціальні ініціативи. Для більш ніж одного мільйона пенсіонерів, яким виповнилося 75 років, ми хочемо також встановити щомісячну надбавку до пенсій... Близько 500 грн", — сказала Лазебна.

Міністр вважає, що варто законодавчо закріпити дату індексації пенсій, оскільки без цього рішення в суспільстві виникає багато чуток і спекуляцій. З 1 травня поточного року в Україні проходить індексація пенсій на 11%.

Лазебна нагадала, що на сьогоднішній день дефіцит Пенсійного фонду зріс до 34 млрд грн, в той час як на початку року нестача коштів становила 23 млрд грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Пенсійний фонд України з початку місяця за станом на 20 травня надійшло 10,2 млрд грн при плані 12,7 млрд грн. Про це прес-служба ПФУ написала на своїй сторінці в Facebook. При цьому в повідомленні зазначено, що з початку року до бюджету фонду надійшло 99,3 млрд грн при плані 108,2 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!