Головна Новини Бізнес новини компаній У США почали продавати системи IQOS
commentss НОВИНИ Всі новини

У США почали продавати системи IQOS

У США після двох років погоджень з регуляторними органами почали продавати системи нагрівання тютюну IQOS

16 жовтня 2019, 14:19 comments2908
Поділіться публікацією:
У США почали продавати системи IQOS

Перший магазин IQOS відкрився в центрі Атланти. Примітно, що протягом останніх декількох місяців в американському суспільстві спостерігалася паніка навколо хвороб, пов'язаних з вейпингом електронних сигарет.

Проте в системах нагрівання тютюну використовується абсолютно інший принцип – нагрівання тютюну, а не рідини, що містить тютюн.

Крім того, на відміну від електронних сигарет, по IQOS є позитивне рішення Адміністрації з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (Food and DrugAdministration — FDA).

FDA встановила чіткі і жорсткі маркетингові вимоги з метою гарантувати, що нові системи будуть продавати тільки повнолітнім курцям, а не дітям і підліткам.

У рішенні Food and DrugAdministration вказується, що дані системи дозволяють знизити ризики від куріння, оскільки в процесі нагрівання тютюну виділяється значно менше токсичних речовин.

Так, у рішенні Адміністрації сказано, що "вплив монооксиду вуглецю в IQOS можна порівняти з впливом навколишнього середовища, а рівні вмісту акролеїну і формальдегіду відповідно на 89-95% і на 66-91% нижче, ніж у спалюваних сигарет".

"Забезпечити проведення надійної передпродажної оцінки нових тютюнових виробів в FDA — важлива частина нашої місії щодо скорочення захворюваності і смертності, пов'язаних зі споживанням тютюну. Дозвіл на нові тютюнові вироби не означає, що вони безпечні. Але вони доцільні для захисту здоров'я людей, враховуючи ризики і вигоди для населення в цілому. Мова про те, як ці продукти можуть вплинути на споживання нікотину і тютюну молоддю та про можливості повнолітніх курців повністю відмовитися від горючих сигарет", – повідомив директор Центру з контролю над тютюновими виробами FDA Мітч Целлер.

За словами експертів, є необхідність додаткових досліджень довгострокового впливу IQOS на організм людини. Але вони погоджуються, що "зниження систематичного впливу за 15 біомаркерами впливу, яке спостерігалося при переході з сигарет на системи нагрівання тютюну, може призвести до зниження ймовірності захворювань, пов'язаних з курінням".

На даний момент, системи нагрівання тютюну IQOS продаються в 49 країнах, у т. ч. і в Україні. Вихід IQOS на світовий ринок відбувся ще в 2014 р. – зі стартом продажів в Японії та Італії. У США продажі IQOS здійснює ексклюзивний ліцензіат Altria Group.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!