Головна Новини Бізнес новини компаній "Ми готові до поступок, але "Газпром" зобов'язаний компенсувати Україні збитки", - глава "Нафтогазу"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми готові до поступок, але "Газпром" зобов'язаний компенсувати Україні збитки", - глава "Нафтогазу"

Директор компанії заявив, що ні про яке обнулення претензій до "Газпрому" не йдеться взагалі

13 листопада 2019, 22:33 comments1602
Поділіться публікацією:
"Ми готові до поступок, але "Газпром" зобов'язаний компенсувати Україні збитки", - глава "Нафтогазу"

Найбільша українська НАК "Нафтогаз" готова розглянути різні варіанти того, як російський аналог "Газпром" буде виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, проте не збирається обнуляти претензії в суді. Про це передає інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на директора НАК Юрія Вітренко.

"Ми не сприймаємо таку пропозицію взагалі. Ми говоримо, що ми конструктивно налаштовані, можемо розглянути різні варіанти того, як вони виконують рішення арбітражу. Але просто про нього забути — не можемо. Те ж стосується, наприклад, нового арбітражу. Тобто, ми вказуємо на порушення контракту з боку "Газпрому". Якщо вони нам конструктивно покажуть, як вони готові ці порушення ліквідувати, або якось компенсувати нам відповідні втрати від цих порушень, то ми готові це розглянути", — зазначив він.

При цьому виконавчий директор зазначив, що це може бути і пакетне рішення, але воно повинно бути вигідно для України.

"Може бути і пакетне рішення. Але воно все одно повинно бути вигідно для України і відповідати всім європейським нормам. І навіть в цьому пакетному вирішенні кожне з окремих дій теж повинно мати певне значення з точки зору здорового глузду. Тобто пакетне рішення не означає, що з трьох або чотирьох складових цього пакета — всі невигідні для України, і ми чомусь повинні на це погодитися. Так не буває", — заявив Вітренко.

Також він додав, що з точки зору європейських правил, кожна складова пакетного рішення має бути вигідна для обох сторін.

"В принципі, з точки зору європейських правил, краще, коли кожна зі складових цього пакетного рішення, тобто кожен контракт, збалансований сам по собі і вигідний для обох сторін. Навіщо робити так, щоб якийсь контракт був невигідний для однієї сторони? Всі контракти мають бути вигідними для всіх сторін, відповідати європейським правилам — і тоді пакетні рішення будуть вигідними для всіх", — підкреслив Вітренко

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що НАК "Нафтогаз" зміг домогтися через суд арешту рахунків російського відповідача.

“Нам також відомо про наказ судового пристава, заборонному GazAsia Capital S. A. здійснювати платежі на користь "Газпрому". Ця SPV розмістила 10-річні бонди на 65 мільярдів ієн в грудні минулого року", — йдеться в тексті меморандуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!