IKEA виплатить 46 млн доларів за смерть малюка через падіння комода

Судовий розгляд між IKEA і батьками, дитина яких загинула від падіння меблів, тривав з 2017 року

Шведський концерн IKEA і батьки дворічного хлопчика, який загинув від падіння 32-кілограмового комода, дійшли до угоди про компенсацію. Про це інформує DW.

Так, судові тяжби між компанією і сім'єю тривають вже більше двох років, з тих пір, як у 2017 році в Каліфорнії загинув малюк Джозеф Дудек. Хлопчику було два роки, коли він помер в результаті травм після того, як на нього впав комод Malm вагою 32 кг. До суду батьки подали заяву про те, що виробник не попередив споживачів про ризики перекидання меблів і необхідність фіксування її до стіни.

У підсумку, компанія погодилася заплатити компенсацію постраждалим розміром 46 млн доларів, відкликати марку "комодів-убивць" і більше інформувати про загрози, пов'язані з падінням меблів. Відзначається, що в США відомо про 186 випадків падіння комодів цієї серії, при цьому, 91 з них – приніс травми дітям. А у восьми випадках, на жаль, був летальний результат.

Додамо, що батьки померлого малюка вирішили пожертвувати 1 млн доларів організації, яка б посилила заходи тестування меблів.

Раніше портал "Коментарі" писали, що IKEA випустила нову колекцію іграшок.