Головна Новини Бізнес новини компаній Закриття ігрових залів не торкнулося тільки «Парі Матч» Швіндлермана – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Закриття ігрових залів не торкнулося тільки «Парі Матч» Швіндлермана – ЗМІ

Журналісти повідомляють, що компанія «Парі Матч» Едуарда Швіндлермана залишилася єдиною, яка успішно проводить азартний бізнес в Україні

30 січня 2020, 10:56 comments3392
Поділіться публікацією:
Закриття ігрових залів не торкнулося тільки «Парі Матч» Швіндлермана – ЗМІ

Розпорядження Кабміну закрити всі ігрові зали в країні не торкнулося тільки компанії "Парі Матч", власника якої Едуарда Швіндлермана називають основним бенефіціаром прийняття законопроекту про легалізацію азартних ігор в Україні, пише "Апостроф".

В статті говориться, що власник "Парі Матч" Едуард Швіндлерман в схему монополізації ринку азартних ігор втягнув голову фракції "Слуга Народу" Давида Арахамію, а також російського бізнесмена Бориса Баума.

"Журналісти програми "Схеми" в своєму розслідуванні встановили, що голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія з липня 2019 року відвідує центральний офіс букмекерської компанії "Парі-Матч", де зустрічається з міноритарним власником компанії та її гендиректором Сергієм Портновим. Подейкують, що ціна питання, щоб зацікавити парламентарія – 5 млн доларів", — відзначає автор статті.

Як сказано в матеріалі, власнику "Парі Матч" Швіндлерману кров з носу потрібна ліцензія, оскільки витрати на законодавчу кампанію зростали, при цьому, ціна букмекерської контори падала. А законопроект обговорювався, тому що безліч людей було проти. Саме тому, йдеться в статті, Арахамія разом з Баумом придумали скористатися амбіціями президента і домоглися винесення проекту на перше читання 19 грудня 2019 року. Правда тоді проект не набрав необхідної кількості голосів.

"Після провалу парламентського голосування в першому читанні, лобісти Швіндлермана вирішили, що називається, "перевернути шахову дошку". Швіндлерман, Арахамія і Баум звалили провину за провал голосування на змову ринку, очевидно, розповівши Зеленському, що депутатів просто перекупили конкуренти. Хоча, справедливості заради, ігровий ринок зараз дуже розрізнений, щоб так швидко домовиться про правила гри", — зазначає журналіст.

В статті підкреслюється, що 20 грудня 2019 року Кабмін слідом за емоційною реакцією президента почав закривати гральні зали по всій країні. В результаті весь ринок миттєвих лотерей та спортивних ставок припинив існування.

"Але є одне велике "але"! Швіндлерману й у цій ситуації вдалося залишитися у виграші. По-перше, використавши свої зв'язки у владі, він усунув головного конкурента на нелегальному гральному ринку – "Фаворит". 23 січня київські правоохоронці заявили про обшуки та припинення незаконної діяльності цієї букмекерської компанії на ринку віртуальних азартних ігор. "Парі Матч" Швіндлермана, що проводить таку ж діяльність, ніяк не постраждав. І продовжує, як ні в чому не бувало, працювати. Звичайно ж, у тіні, без всяких виплат до держбюджету", — сказано в матеріалі.

Таким чином, підкреслюють автори статті, Швіндлерман зі своєю компанією "Парі Матч" на сьогоднішній день залишився єдиною компанією, яка успішно проводить азартний бізнес в Україні, займаючись букмекерством, казино, слотами і покером.

"Відразу після новорічних канікул, 16 січня, проект потрібного Швіндлерману закону був проголосований парламентом в першому читанні", — резюмує автор матеріалу.

Раніше "Коментарі" писали, що на Житомирщині прокуратура і силовики "накрили" десятки ігрових залів за день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!