Головна Новини Бізнес новини компаній «Укрнафта» повідомила про ризик зупинки свого виробництва: названі 2 причини
commentss НОВИНИ Всі новини

«Укрнафта» повідомила про ризик зупинки свого виробництва: названі 2 причини

В компанії "Укрнафта" заявили про ймовірність фінансового колапсу та припинення виробництва

26 березня 2020, 18:04 comments2018
Поділіться публікацією:
«Укрнафта» повідомила про ризик зупинки свого виробництва: названі 2 причини

Напівдержавна компанія "Укрнафта" заявила про загрози фінансового  колапсу та зупинки виробництва. Про це йдеться на сторінці компанії в Facebook.

Як повідомив глава правління Олег Гез, компанія потерпає від двох нищівних чинників: падіння попиту на нафтопродукти через пандемію коронавірусу та рекордно низькі ціни на нафту в світі. Так, через обмеження на пересування внаслідок карантинних заходів компанія очікує скорочення споживання нафтопродуктів на рівні 15-20%. Крім того, ціни на нафту марки "Юралс", що є головним індикативом для продажу нафти українського походження, впали до рівня 19-23 доларів за барель. Це суттєво нижче рівня повної собівартості нафти "Укрнафти" з урахуванням рентної плати та інших платежів до бюджету, пояснюють в компанії.

"При цьому ситуація загострюється через те, що ще до падіння цін "Укрнафта" накопичила близько 420 тис. тонн нафти та конденсату (видобутку грудня-березня), які компанія не змогла реалізувати на державних аукціонах через те, що встановлювані державою стартові ціни не відповідали ринковому рівню і покупці відмовлялись купувати сировину", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реалізація цього обсягу сировини за поточними низькими цінами призведе до прямих фінансових втрат. Тож, заявляються в компанії, виробнича діяльність "Укрнафти" стає збитковою, загрожує фінансовий колапс і зупинка виробництва.

Тому компанія звернулася до уряду, попросивши запровадити для нафтогазовидобувних компаній "податкові канікули" щодо сплати рентних платежів строком до кінця 2020 року. Або ж пропонують внести зміни до Податкового кодексу, які тимчасово знизили б ставки рентної плати для нафти та конденсату з теперішніх 31% до 6%. Також альтернативою може стати виконання державою в особі НАК "Нафтогаз України" обов’язку із викупу непроданих нафти та конденсату за цінами аукціонів, що не відбулись.

Раніше "Коментарі" писали, якими будуть ціни на українських АЗС і що може вжити Росія в умовах здешевлення нафти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!