Головна Новини Бізнес новини компаній Половина українських підприємств зможе протриматися не більше місяця карантину – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Половина українських підприємств зможе протриматися не більше місяця карантину – опитування

Спілка підприємців України провела опитування, яке свідчить про падіння доходів на 90-100% у третини власників бізнесу з початку карантину

2 квітня 2020, 15:01 comments1921
Поділіться публікацією:
Половина українських підприємств зможе протриматися не більше місяця карантину – опитування

В Україні 51% власників бізнесу зможуть протриматися місяць в умовах карантину, а кожен четвертий – має змогу не збанкрутувати протягом 2-3 місяців. Про результати опитування українського бізнесу йдеться на сайті Спілки українських підприємців (СУП).

До продовження строків карантину в Україні негативно ставляться 42% опитаних, а 30% — з відповіддю не визначилися. Лише кожен четвертий вважає продовження обмежувальних заходів до 24 квітня необхідним. Так, продовжують працювати в умовах пандемії майже 60% власників підприємств (йдеться переважно про великий та середній бізнес), а 29% – припинили роботу (характерно для мікробізнесу). Повідомляється, що 51% підприємств здатні протриматися лише 1 місяць, а кожен четвертий бізнес – до 2-3 місяців роботи в умовах карантину. Тоді як 6% підприємців повністю закрили бізнес, серед них найбільше представників мікро- та малого бізнес. І тільки 3% опитаних заявили, що їхній бізнес зможе працювати тривалий час за необхідних умов (йдеться про орендні канікули чи віддалений доступ для співробітників).

Крім того, третина власників бізнесу (переважно мікро-), зафіксували зниження доходів на 90-100% з початку карантину. А також ці підприємці вже звільнили до половини співробітників. Тоді як власники малого та середнього бізнесу вказали зменшення доходів на 25-50%, а звільнили — від 10 до 25% працівників. Втрати прибутків великих підприємств становлять 10-25%, там прогнозується скорочення штату на 25% до кінця обмежувальних заходів.

Тож у СУП закликають владу звільнити від сплати ЄСВ та ПДФО до кінця року увесь бізнес, який не скорочує персонал в умовах простою виробництва, надати можливість усім роботодавцям отримати часткову допомогу за своїх працівників і ввести мораторій на всі перевірки бізнесу до кінця року.

Раніше портал "Коментарі" повідомив, що робить влада для підтримки бізнесу в умовах карантину через коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!