Головна Новини Бізнес новини компаній "300 тисяч літрів від "Укрспирту": виробники антисептиків отримали дешеву партію сировини
commentss НОВИНИ Всі новини

"300 тисяч літрів від "Укрспирту": виробники антисептиків отримали дешеву партію сировини

Держпідприємство "Укрспирт" робить регулярні поставки дешевого спирту для зовнішнього застосування

6 квітня 2020, 15:23 comments1819
Поділіться публікацією:
"300 тисяч літрів від "Укрспирту": виробники антисептиків отримали дешеву партію сировини

Минулого тижня державний Укрспирт надав 300 тисяч літрів спирту українським виробникам антисептиків. Такий спирт не обкладався акцизним податком, тому є в п'ять разів дешевше звичайного. Про це передає видання "Громадське", посилаючись на тимчасового керівника Укрспирту Сергія Блискуна.

"За короткий термін ми поставили вже близько 300 тисяч літрів дезінфікуючого засобу виробникам антисептиків. Зараз у нас підписані відповідні договори з 32 українськими компаніями. Поставка сировини для антисептиків з заводів відбуваються 7 днів в тиждень під наглядом податківців", — зазначає Блискун.

Наголошується, що раніше "Укрспирт" не мав повноважень продавати сировину іншим компаніям-виробникам, але зараз, у зв'язку з внесенням змін у чинне законодавство на тлі спалаху пандемії COVID-19, має можливість постачати фірми з випуску антисептиків.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фармацевти з Іспанії рекомендують дієві антисептики, здатні захистити від поширення вірусу COVID-19.

Ідеальний антисептик для рук — той, у складі якого буде 95% етилового спирту, або близько того. При цьому варто звернути увагу і на те, який саме спирт входить в склад дезинфікуючого засобу. Самим ефективним в боротьбі з коронавірусом є етанол. Тому в складі антисептика обов'язково повинен бути саме етиловий спирт, каже фармацевт.

"Якщо в складі антисептичного гелю є близько 95% етилового спирту, він забезпечить інактивацію вірусів", — говорить іспанський фармацевт Мар Сиейра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!