Головна Новини Бізнес новини компаній «Енергоатом» може робити, але не може продати найдешевшу електроенергію в умовах кризи – в. о. голови НАЕК
commentss НОВИНИ Всі новини

«Енергоатом» може робити, але не може продати найдешевшу електроенергію в умовах кризи – в. о. голови НАЕК

В. о. голови «Енергоатому» Петро Котіна повідомив, що за перші три місяці цього року заборгованість енергоринку перед НАЕК склала близько 4,7 млрд грн

24 квітня 2020, 12:35 comments1791
Поділіться публікацією:
«Енергоатом» може робити, але не може продати найдешевшу електроенергію в умовах кризи – в. о. голови НАЕК

Атомним електростанціям, якими управляє НАЕК "Енергоатом", штучно обмежили доступ на ринок електроенергії в догоду іншим видам генерації. Про це заявив в. о. голови НАЕК Петро Котіна в інтерв'ю "Цензор. Нет".

"Дійшло вже до абсурду. Зараз нашу генерацію обмежили на 2150 МВт. Фактично державний "Енергоатом" може робити, але не може продати нашу найдешевшу електроенергію в умовах кризи. Тому що внаслідок загального падіння споживання в умовах пандемії частково ці 2150 МВт заміщуються іншими видами генерації", — повідомив Котіна.

В. о. голови НАЕК зазначив, що за перші три місяці 2020 року заборгованість енергоринку перед "Енергоатомом" склала близько 4,7 млрд грн. При цьому електроенергія приватних виробників більш дорогої "зеленої" та теплової електроенергії оплачується в першу чергу.

"Борги ростуть. Парадокс – ми виробляємо електроенергію приблизно в 8 разів дешевше зелених електростанцій, які перебувають у приватних руках, вони будують додаткові потужності, та їм платять насамперед. Неплатежі катастрофічні. "Енергоатом" в боргах, а приватні компанії в прибутках, хіба це державний підхід?" — заявив Котіна.

Раніше ЗМІ повідомляли, що вироблення електроенергії НАЕК "Енергоатом" 21 квітня було обмежено на 21%. За наявної робочої потужності 10 050 МВт в роботу були включені лише 7 900 МВт. Замість дешевої електроенергії держкомпанії, споживалася дорога електроенергія зеленої і теплової генерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!