Головна Новини Бізнес новини компаній В енергетичному балансі на 2020 рік знизили частку виробництва НАЕК "Енергоатом"
commentss НОВИНИ Всі новини

В енергетичному балансі на 2020 рік знизили частку виробництва НАЕК "Енергоатом"

Президент "Енергоатому" Петро Котін заявив про те, що потрібно "припинити робити з держкомпанії дійну корову для приватного бізнесу"

29 квітня 2020, 16:15 comments2458
Поділіться публікацією:
В енергетичному балансі на 2020 рік знизили частку виробництва НАЕК "Енергоатом"

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс на 2020 рік. Згідно з документом, він передбачає істотне зниження виробництва дешевої атомної електроенергії. Даний прогноз, підписаний в. о. міністра Ольгою Буславець, вже оприлюднили на сайті Мінекоенерго.


Згідно з Прогнозним енергетичним балансом, вже в травні цього року обсяги виробництва НАЕК "Енергоатом" знизяться до 4,918 млрд кВт-год — це на 23% менше, ніж у квітні. При цьому обсяги виробництва дорогої електроенергії ТЕС у травні, навпаки, зростуть до 3,173 млрд кВт-год, що на 29% перевищує показники цього місяця. Більш того, річний обсяг прогнозного виробництва електроенергії на українських АЕС знизили до 73,7 млрд кВт-год, у порівнянні з 80,64 млрд кВт-год у березневому прогнозі.


Раніше виконуючий обов'язки президента "Енергоатому" Петро Котін в інтерв'ю “Цензор.НЕТ" заявив про те, що потрібно "припинити робити з держкомпанії дійну корову для приватного бізнесу". ДТЕК Ріната Ахметова, за підсумками 2019 року, контролює 63% теплової генерації і 25% "зеленої" генерації, будучи найбільшим гравцем у цьому сегменті.


Раніше "Коментарі" повідомляли, що компанія ДТЕК Ріната Ахметова зупинить вуглевидобувну компанію "Павлоградвугілля". При цьому в ДТЕК вимагають підвищення цін на електроенергію на 20% і попереджають владу про проблеми з 30 тис. шахтарів. Про це написав у своєму Телеграм-каналі екс-нардеп Сергій Лещенко, посилаючись на заяву компанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!