Головна Новини Бізнес економіка Український порт-гігант збільшив вантажообіг майже наполовину
commentss НОВИНИ Всі новини

Український порт-гігант збільшив вантажообіг майже наполовину

Зростання вантажообігу пов'язаний зі збільшенням кількості суден з рудою і імпортним вугіллям

13 серпня 2019, 16:58 comments2234
Поділіться публікацією:
Український порт-гігант збільшив вантажообіг майже наполовину

Минулого місяця в Україні морський торговельний порт "Південний" перевалив 1,31 млн тонн вантажів. Це перевищило планові показники на 40,2% (376 тисяч тонн), передає прес-служба Морського торговельного порту "Південний".

Як відзначається, також збільшилися показники за січень-липень цього року на 24,8% (до 260,9 тис. тонн) у порівнянні з минулим, 2018 роком.

"Зростання вантажообігу пов'язане зі збільшенням кількості судів з рудою та імпортним коксівним вугіллям. Так, 882 тис. тонн вантажів відвантажено на експорт, 214,7 тис. тонн складають транзит і каботаж, 215 тис. тонн — імпорт. За місяць опрацьовано 19,7 тис. піввагонів, прийнято і відправлено 22 судна", — йдеться в повідомленні.

Залізорудний концентрат, на сьогоднішній день, становить 67% від загального вантажообігу. Імпортного коксівного вугілля було опрацьовано близько 160 тис. тонн, мінеральних добрив — 60 тис. тонн, зернових і продуктів їх переробки — 28 тис. тонн.

Порт "Південний" у червні цього року перевалив 1,28 млн тонн вантажів, що перевищило планові показники на 33% (314 тис. тонн). Ще це на 16% більше (176 тис. тонн), ніж було за аналогічний період минулого року.

"З початку року держстівідор перевантажив 7,9 млн тонн вантажів, з яких 5,7 млн тонн — 72,3% — експорт (руда, чавун, нікелева руда, бетонітова глина і мінеральні добрива). Імпорт коксівного вугілля склав 878 тис. тонн, або 75% від загального обсягу обробки імпортних вантажів", — пояснили в прес-службі.

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, що Україна займає лідируючі позиції у світі з експорту агропродукції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!