Україна отримала від РФ чергову компенсацію за брудну нафту

Загальна сума компенсації від Росії за нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів склала 2,9 млн євро

Український оператор магістральних нафтопроводів, компанія "Укртранснафта" отримала черговий транш від РФ в рахунок компенсації за постачання "брудної" нафти. Сума компенсації склала 600 тис. євро.
Таким чином, загальна сума відшкодування збитків оператора нафтотранспортної системи України від російської нафтотранспортної компанії "Транснефть" за потрапляння нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук на українську ділянку нафтопроводу "Дружба" збільшилася до 2,9 мільйона євро.
Відзначається, що ця компенсація, зокрема, вже дозволила покрити недоотриманий дохід компанії, викликаний тимчасовою зупинкою транзиту в квітні-травні.
Нагадаємо, що транзит нафти по території України було тимчасово зупинено увечері 25 квітня після того, як європейські споживачі відмовилися приймати російську нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що АКЦІОНЕРНОГО товариства "Укртранснафта" отримало від ПАТ "Транснефть" частина компенсації в розмірі понад 2,3 млн євро за потрапляння нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук в українську ділянку нафтопроводу "Дружба".

Розмір компенсації визначається в рамках додаткової угоди до діючого договору на транзит і залежить від періоду резервування ПАТ "Транснефть" потужностей української нафтотранспортної системи, до якої потрапила нафта з підвищеним вмістом хлорорганіки.