Головна Новини Бізнес економіка Україна отримала від РФ чергову компенсацію за брудну нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала від РФ чергову компенсацію за брудну нафту

Загальна сума компенсації від Росії за нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів склала 2,9 млн євро

13 серпня 2019, 17:45 comments2103
Поділіться публікацією:
Україна отримала від РФ чергову компенсацію за брудну нафту

Український оператор магістральних нафтопроводів, компанія "Укртранснафта" отримала черговий транш від РФ в рахунок компенсації за постачання "брудної" нафти. Сума компенсації склала 600 тис. євро.
Таким чином, загальна сума відшкодування збитків оператора нафтотранспортної системи України від російської нафтотранспортної компанії "Транснефть" за потрапляння нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук на українську ділянку нафтопроводу "Дружба" збільшилася до 2,9 мільйона євро.
Відзначається, що ця компенсація, зокрема, вже дозволила покрити недоотриманий дохід компанії, викликаний тимчасовою зупинкою транзиту в квітні-травні.
Нагадаємо, що транзит нафти по території України було тимчасово зупинено увечері 25 квітня після того, як європейські споживачі відмовилися приймати російську нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що АКЦІОНЕРНОГО товариства "Укртранснафта" отримало від ПАТ "Транснефть" частина компенсації в розмірі понад 2,3 млн євро за потрапляння нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук в українську ділянку нафтопроводу "Дружба".

Розмір компенсації визначається в рамках додаткової угоди до діючого договору на транзит і залежить від періоду резервування ПАТ "Транснефть" потужностей української нафтотранспортної системи, до якої потрапила нафта з підвищеним вмістом хлорорганіки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!